יום רביעי, 3 במאי 2017

רוגלך שוקולד טבעוני



רוגלך טבעוני כי יש טבעונים במשפחה ואני משתדלת להכין להם מידי פעם מאפים אהובים
בחרתי להשתמש בבצק במשקה אורז במקום חלב פרה 
במקום להבריש בביצה את הרוגלך לפני האפייה הברשתי אותם במשקה אורז 
לאחר האפייה כדי שהרוגלך ישמרו על לחות ולא יתייבשו מרחתי עליהם סירופ סוכר שהכנתי ממשקה אורז אותו הרתחתי עם סוכר והוא העניק מראה מבריק ולחות לרוגלך




חומרים (כ- 40 רוגלך)
בצק
500 גרם קמח 
12 גרם שמרים יבשים (3 כפיות)
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן
3 כפות טחינה גולמית
300 מ"ל משקה אורז של תנובה (1/4 1 כוסות)

מלית
200 גרם סוכר
7 כפות קקאו
 1 כפית קינמון
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)

ציפוי לפני האפייה
60 מ"ל (1/4 כוס) משקה אורז

סירופ סוכר
120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
120 מ"ל משקה אורז (1/2 כוס)
1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה
בצק
לערבב יחד את כל חומרי הבצק לבקבלת בצק אחיד
אפשר במיקסר עם וו לישה או בלישה ידנית. יש ללוש כחמש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש
לתת התפחה של כחצי שעה אין צורך בהכפלת נפח.



מלית
לערבב יחד את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם
לרדד למלבן גדול ולמרוח מחצית מכמות המלית על 2/3 מרוחב מהמלבן (ראו תמונה למטה)
את 1/3 הבצק שהשארנו ללא מלית יש לקפל על 1/3 מהבצק עם המלית 
ואז לקפל מעליו את ה 1/3 הנותר זה נקרא קיפול מעטפה



את המלבן שנוצר יש לרדד שוב למלבן רחב וארוך ולחתוך עם גלגלת למשולשים דקים וארוכים 
כאשר רוחב המשולש הוא כ - 3 ס"מ
יש לגלגל כל משולש לרוגלך ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
להבריש במשקה אורז ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות
בזמן האפייה יש להרתיח את חומרי הסירופ כשלוש דקות עד להמסת הסוכר ולהניח בצד
כאשר הרוגלך מוכנים יש להוציא מהתנור ולהבריש בסירופ
אם לא אוכלים הכל באותו יום אני ממליצה להקפיא בקופסה אטומה
בזמן האפייה המלית מעט גולשת ודביקה  הכל בסדר נא לא להתרגש! 
לאחר האפייה והברשת הרוגלך בסירופ אני מעבירה אותם לצינון על מגש מרופד בנייר אפייה חדש כי כשהם חמים קל לשחרר אותם מהתבנית





18 תגובות:

  1. נהדר. תודה רבה! כמה חיפשתי רוגלך ללא מרגרינה. אני עוקבת אחרייך כבר זמן מה ואת פשוט נהדרת.
    האם ניתן להחליף את משקה האורז במשהו אחר אם אני לא מוגבלת מבחינה טבעונית? תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות!
      אם אינך טבעונית אפשר לשים חלב פרה או כל חלב אחר
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. למה תורם החלב? טעם?
      עם מים התוצאה לא תהיה טובה?

      מחק
    3. שלום אנג'לה
      משקה האורז עשיר יותר ממים
      והוא תורם מאוד לטעם,למרקם ולבצע של הרוגלך
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    4. תודה על המענה המהיר :)
      אין לי חלב אורז, אנסה עם חלב סויה

      מחק
  2. היי! 14 כפות סוכר?זו לא טעות? והאם זה יעבוד טוב גם עם קמח כוסמין לדעתך?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      תודה על ההערה אכן זו טעות הכוונה היא ל- 4 כפות סוכר!
      אין סיבה שלא יעבוד עם קמח כוסמין רק לשים לב בזמן לישת הבצק אולי יהיה צורך בעוז כחצי כוס נוזלים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  3. תודה לך על המתכון נראה מעולה לפחות אנסה בבית רק ללא חלב אורז

    השבמחק
  4. נשמע מצויין, ניתן לוותר על הטחינה במתכון? או לשים משהו אחר, הילד אלרגי ..

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא מוותרים על הטחינה
      פשוט מחליפים אותה בשמן קנולה או שמן זית עדין או שמן קוקוס באותה הכמות
      בריאות לילד ובהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. היי רויטל.
      בבקשה תסבירי שוב, לא הבנתי את עיניין קיפולי הבצק.
      1/3 ועוד 1/3 - לה הבנתי עד הסוף, איך זה נעשה...
      תודה על תשובה מהירה.
      ליה

      מחק
    3. הי ליה
      את מרדדת את הבצק למלבן גדול
      מורחת רק על 2/3 מרוחב המלבן את המלית ואז מקפלת את השליש הריק מעל שליש מלא ומעליו את השליש הנותר שעליו מרחת את המלית
      מציעה לך לחפש בגוגל סרטונים על קיפול שלוש לרוגלך כדי להבין
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. אוקיי רויטל.
    נראה לי כבר יותר ברור :-)
    תודה רבה
    ליה

    השבמחק
  6. הכנתי אתמול, יצא טעים! תודה רבה!

    השבמחק
  7. אפשר לשים במקום המלית שוקולד נוטלה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      ודאי שאפשר לשים ממרח שוקולד מאיזה סוג שמתאים לך
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. אפשר לשים במקום המלית שוקולד נוטלה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...