יום חמישי, 9 בפברואר 2017

מאפינס פירות יבשים



ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות ואני חושבת איזה מתכון להכין 
הפעם בחרתי במאפינס עם הטעמים שאני הכי אוהבת 
מיץ תפוזים טרי כולל קליפת תפוז מגוררת, קוקוס ומקופלת 
וכמובן פירות מיובשים 
תבחרו את הפירות שטעימים לכם כי מה שלא טעים בביס הראשון 
לא יהיה טעים בביס השני וגם לא בתוך המאפינס :)
בקיצור קערה ואתם מסודרים עם מאפינס לכבוד חג האילנות



חומרים (12 מאפינס )
280 גרם קמח (2 כוסות)
1/2 שקיק אבקת אפייה
50 גרם קוקוס (1/2 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/4 כפית מלח
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
250 גרם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות (2 כוסות)
3 חטיפי מקופלת (שוקולד חלב) קצוצים גס
180 מ"ל מיץ תפוזים (3/4 כוס)
120 מ"ל שמן קנולה  (1/2 כוס)
2 ביצים גודל L

12 גביעי מאפינס המתאימים לאפייה
אבקת סוכר לבזיקה על המאפינס לפני ההגשה

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולסדר גביעי מאפינס על תבנית אפייה שטוחה
  2. לנפות קמח ואבקת אפייה לקערה בינונית
  3. להוסיף לקערה קוקוס,סוכר,מלח,גרירת תפוז ופירות יבשים לערבב היטב וליצור גומה
  4. לתוך הגומה לשפוך מיץ תפוזים ,שמן וביצים טרופות לערבב עם כף  להוסיף מקופלת קצוצה ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה  
  5. לחלק את התערובת בין גביעי המאפינס ולאפות כ- 20 דקות לקבלת גוון זהוב בהיר
    לצנן היטב ולזרות אבקת סוכר לפני ההגשה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...