יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

ריבועי שוקולד (ללא אפייה)


ריבועי שוקולד

עם הרבה שוקולד 
כדי שלא יחסר יש גם ציפוי שוקולד 
ועיטור שוקולד לבן (זה היה החלק הכייפי)
ממליצה להשתמש בשוקולד איכותי  
כזה שטעים לכם 
בקיץ אני שומרת את הריבועים במקפיא
ובחורף הם נחים להם במקרר


חומרים (תבנית מרובעת בגודל 30 על 40 ס"מ ,64 ריבועים)
500 גרם ביסקוויטים (הסוג שטעים לכם שוקולד/קרמל/רגיל)
150 גרם שוקולד מריר (ממליצה על שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו)
100 גרם שוקולד חלב
300 מ"ל חלב (1/4 1 כוסות)
35 גרם קקאו (4 כפות)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
200 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות נס קפה

ציפוי גאנאש שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר קצוץ (אני השתמשתי בשוקולד מריר 70% מוצקי קקאו)
50 מ"ל ליקר אמרטו או ברנדי
50 גרם שוקולד לבן

תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה
100 גרם קוקוס או פתי בר טחון גס או אגוזים קלויים קצוצים גס לפיזור על נייר האפייה

אופן הכנה
בסיר בינוני לשים חלב,סוכר,קקאו,תמצית וניל ונס קפה. לבשל על חום בינוני ולערבב עם מטרפה כשחלב מתחיל לרתוח להוסיף שוקולד מריר ושוקולד חלב קצוצים,להחליש את האש ולערבב ללא הפסקה עד שהשוקולד נמס לגמרי
לכבות את האש ולהוסיף חמאה חתכוה לקוביות קטנות,לערבב עד שהחמאה נמסה
לרסק את הפתי בר אני אוהבת להשאיר חתיכות בגודל בינוי ולא לטחון הכל לאבקה כדי שיהיה פריך ,לשפוך את תערובת השוקולד על  הפתי בר המרוסק ולערבב היטב
לפזר על נייר האפייה קוקוס (או מה שבחרתם אם זה לא קוקוס) באופן שווה ולהעביר את תערובת הפתי בר בעדינות לתבנית,אני מרטיבה את הידיים ומשטחת את התערובת בעדינות. להעביר למקפיא למשך שעה ובזמן הזה להכין את ציפוי השוקולד
ציפוי גאנאש שוקולד
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך אותה על השוקולד הקצוץ,להמתין שתי דקות שהשוקולד יתחמם ולערבב עם מטרפה לקבלת  נוזל חלק וללא גושים. להוסיף את הליקר (לא חובה. הליקר מוסיף טעם רק אם אוהבים)
ולערבב,להוציא את התבנית מהמקפיא ולשפוך עליה את הציפוי שיכסה באופן שווה את תערובת הפתי בר
להחזיר למקפיא לשעתיים לפחות
עיטור שוקולד לבן
לחמם שוקולד לבן להמסה מלאה במיקרוגל או בבן מארי להעביר לשקית זילוף קטנה ,לשים לב לזגור חור ממש קטן ולצייר על תערובת הריבועים שחיכתה לנו במקפיא. לתת לשוקולד להתקשות ,זה יקרה די מהר כי התערובת קפואה ולחתוך לריבועים , לסדר בקופסאות ולאחסן במקפיא או במקרר
לא באחריותי המהירות המסחררת בה יעלמו הריבועים :)







7 תגובות:

  1. ואם רוצים להכין פרווה בגלל רגישות למוצרי חלב - איך ממירים את מרכיבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      בתור מישהי שאחותה רגישה לחלב מגיל קטן אני יודעת ולמדתי עם השנים מהם התחליפים
      חלב סויה/חלב שקדים ויש המון תחליפי חלב בסופרים
      במקום שמנת מתוקה יש שמנת צמחית
      במקום חמאה מחמאה
      סמקום שוקולד חלב שוקולד מריר ואז להוסיף עוד קצת סוכר לתערובת
      ובמקום שוקולד לבן חלבי יש שוקולד לבן פרווה

      בריאות טובה ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. הם ניראים נ ה ד ר י ם !!
    לאוהבי השוקולד זאת פשוט חגיגה אמיתית
    והקישוט למעלה מוסיף המון :)

    השבמחק
  3. חגיגה לאוהבי השוקלד תודה רבה על המתכון תמונות מהממות

    השבמחק
  4. מעולה !!!

    תודה רבה על מתכונים מצויינים

    השבמחק
  5. האם ניתן במקום הבסקוויטים לשים פצפוצי אורז?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לפצפוצי אורז יש מתכון אחר בבלוג
      כאן לא מתאים פצפוצי אורז בטח שלא בכמות הזאת
      הם יצאו רטובים מידי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...