יום רביעי, 27 ביולי 2016

בלינצ'ס


הבלינצ'ס של אמא שלי
זכרונות ילדות של אוכל נשמרו אצלי היטב
מגיע כעסקת חבילה עם ריחות,טעמים נשכחים ותחושות מגוונות
כשהייתי ילדה קטנה,בת שנתיים ההורים שלי חזרו לגור בקיבוץ בו הכירו
גרנו בקיבוץ שלוש שנים
החדר של ההורים בקיבוץ היה חדר קטנטן עם פינת שינה להורים,פינה קטנה לישיבה ומטבח פיצי
אנחנו הילדים ישנו בבתי הילדים (אני ממש לא אהבתי את הלינה בבית הילדים)
כדי לפנק אותנו מידי פעם במטעמים אמי הייתה מכינה בלינצס על גזייה
טקס הבלינצ'ס היה כך,אמי יושבת על מדרגות הכניסה לחדר ומוזגת את בלילת הבלינצ'ס למחבת
מכינה ערמות של בלינצ'ס דקיקים ולאחר מכן ממלאת אותם בגבינה עם קינמון,מעט סוכר וצימוקים
בהמשך כשגרנו בעיר הבלינצ'ס שודרגו עם מלית ממרח שוקולד וחלבה קצוצה
(וטוגנו על הכיריים ולא על גזייה)
שנים רבות נמנעתי מלהכין בלינצ'ס כי זה המאכל שאמי אלופה בו
ואין סיכוי שאצליח להכין כמוה בלינצ'ס דקיקים ומושלמים
ניסיתים פעם להכין מתכון של בערך? 
קצת קמח קצת סוכר ומים לפי הצורך? כי זה המתכון של אמא שלי
ניסינו יחד להעביר את הבערך לכמויות מדוייקות
התאמנתי לא מעט על בלילה במרקם ובסמיכות הרצוייה ועוד אימונים על הבלינצ'ס בעובי המתאים
מסתבר שדווקא המאכלים הכי פשוטים מצריכים מיומנות רבה, אימון ומשמעת עצמית
אז אם עוד לא הכנתם אף פעם בלינצ'ס אתם ממש בחברה טובה
לא להתייאש פשוט להכין שוב ושוב עד שתתפסו את אופן ההכנה
את התנועה הסיבובית של המחבת והזמן המדוייק של טיגון הבלינצ'ס
המתכון לבלינצ'ס נכתב בזכות הקבוצה הנפלאה בה אני חברה של "מבשלים ביחד" 
כשהנושא הפעם כפי שהבנתם הוא זכרון ילדות
 החברים שלי לקבוצה כתבו מתכונים נהדרים עם סיפורים מרגשים 
בסוף הרשומה מחכה לכם קישור למתכונים


חומרים ( 8-10 בלינצ'סים דקיקים)
140 גרם קמח ( 1 כוס)
1 שקיק סוכר וניל
קורט מלח
1 כף שמן
2 ביצים גודל  L
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
180 מ"ל מים (3/4 כוס)

מלית
500 גרם גבינה לבנה 5%
4 כפות סוכר
1 כפית קינמון
100 גרם צימוקים לבנים (אפשר גם חמוציות)

25 גרם חמאה לשימון המחבת

אופן הכנה
להכין מחבת שטוחה בקוטר 26 ס"מ, רצוי עם ציפוי טפלון או ציפוי אחר שמונע הדבקות הבלינצ'ס למחבת
לנפות קמח לקערה בינונית,להוסיף קורט מלח וסוכר וניל,לערבב היטב וליצור גומה
לערבב בכלי נפרד מים,חלב,שמן וביצים. לשפוך לתוך הגומה בקמח תוך כדי ערבוב עם מטרפה
לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
אני נוהגת לסנן את הבלילה של הבלינצ'ס כדי שלא יהיו הפתעות של גושי קמח קטנים ומעצבנים
מכניסים את בלילת הבלינצ'ס למשך חצי שעה למקרר כדי שתנוח קצת
מחממים מחבת על אש בינונית,משמנים במעט חמאה ומוזגים פנימה 1/4 כוס מבלילת הבלינצ'ס (חשוב לערבב את הבלילה לפני שמוזגים!) להטות את המחבת בצורה מעגלית-סיבובית כדי שהבלילה תכסה יפה
את כל שטח הפנים של המחבת. 
לטגן את הבלינצ'ס למשך דקה עד שהקצוות מקבלים גוון חום זהוב ומתקפלים מעט כלפי פנים. 
הופכים את הבלינצ'ס לצד השני וממשיכים לטגן למשך חצי דקה.
את הבלינצ'ס המוכן מעבירים לצלחת גדולה ומכסים במגבת מטבח נקייה
אני ממליצה לשמן את המחבת בחמאה אחרי כל בלינצ'ס,זו לא חובה. אמא שלי משמנת רק פעם אחת בהתחלה
ממשיכים להכין בלינצ'סים עד שהבלילה נגמרת. 
נותנים להם להתקרר ובינתיים מערבבים את כל חומרי המלית (אפשר לפזר את הצימוקים והחמוציות לחוד,כך אני עושה או לערבב אותם עם הגבינה כך אמא שלי עושה)
מניחים  כף עד שתי כפות מלית גבינה במרכז הבלינצ'ס,מורחים ומשאירים ס"מ אחד רווח מהדפנות ללא מלית כדי שהמלית לא תגלוש החוצה ומגלגלים . שומרים בקופסה אטומה במקרר.
אצלנו במשפחה אוכלים את הבלינצ'ס קר כמו שהוא ולא מחממים לפני ההגשה










תראו איזה יופי של מתכונים החברים שלי 
מקבוצת מבשלים ביחד הכינו
קישור למתכונים כאן


8 תגובות:

  1. וואווו!! אני מטורפת על בלינצ'ס. התמונות שלך הורסות!! הסיפור מרגש!! ביג ביג לייק!

    השבמחק
  2. או, כאלה היו גם בילדותי. והם נהדרים!

    השבמחק
  3. כמה זכרונות העלת לי והבלינצ'ס החתוך גורם לבטן שלי לעשות קולות מוזרים :) מדהים ממש

    השבמחק
  4. נראה מעולה! כ"כ מתחשק לי בלינצ'ס עכשיו :-)
    ולחלוטין מבינה אותך עם העניין הזה שלא לגעת במתכונים של אמהות. יש בזה משהו שהוא רק שלהן ושלעולם לא נצליח לחקות.

    השבמחק
  5. וואו, איך זרקת אותי לילדות! זוכרת איך סבתא שלי היתה מכינה בלינצ'ס דקיקים במילוי גבינת טוב טעם עם אבקת סוכר וצימוקים, וזה היה הדבר הכי טעים בעולם בערך. הבלינצ'ס שלך מהממים ולגמרי עשית לי חשק להכין :)

    השבמחק
  6. מקסים ממש, רק מדמיינת את הטיגון על גזייה :)
    גם אצלי זה היה אחד ממאכלי הילדות האהובים
    פוסט מקסים והבלינצ'סים נראים פשוט נפלא!

    השבמחק
  7. מגניב לגמרי כי גם אצלי הבלינצ'ס הם ממש זיכרון ילדות, וזיכרון מאמא :)
    בלינצ'ס עם גבינה מתוקה, שהיינו אוכלים חם ועם שמנת חמוצה מעל.

    הבלינצס שלך ממש מזכירים לי אותם. פשוט פוסט נהדר!!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...