יום חמישי, 2 ביוני 2016

עוגת רוגעלך זעתר וגבינות


חג שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי ביותר
(ולא רק בגלל שאני חוגגת יום הולדת בחודש סיון)
אני אוהבת את שפע הפירות והירקות
את הגבינות ,המאפים והעוגות המתוקות
בכל שנה אני מנסה לגוון ולהכין מאפים קצת אחרת
לפני כמה ימים קיבלתי משלוח מפנק מתנובה עם גבינות נהדרות
בניהן פתיתי מוצרלה ובולגרית 5% של פיראוס
בחרתי להכין עוגת רוגלך שמרים עם זעתר,שמן זית וגבינות
אלו טעמים האהובים על כל המשפחה המצומצמת והמורחבת שלי
מקווה שגם אתם תאהבו :) חג שבועות שמח
את הרעיון לעוגת רוגעלך קיבלתי מהבלוג המקסים של פיית העוגיות
יש לה מתכון משגע לעוגת רוגעלך מתוקה ויפיפייה 
קישור למתכון של פיית העוגיות כאן



חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
בצק שמרים
500 גרם קמח רגיל
25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
240 מ" חלב (1 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כף סוכר
1 כפית מלח

מלית זעתר וגבינות
6 כפות שמן זית
6 כפות תערובת זעתר יבשה
300 גרם גבינה בולגרית 5% (לא בולגרית מעודנת כי יהיה קשה לפורר אותה)
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

ציפוי
ביצה
2 כפות תערובת זעתר יבשה

אופן הכנה
בצק שמרים
לנפות קמח לקערת המערבל,להוסיף פנימה שמרים
(אם אתם משתמשים בקוביית שמרים יש לפורר אותה לתוך הקמח)
להוסיף את כל החומרים מלבד המלח ,לערבל במהירות בינונית כחמש דקות
להוסיף מלח ולהמשיך לערבל עוד כחמש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש
להעביר את הבצק לקערה משומנת (בשמן זית או שמן רגיל) להפוך את הבצק כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי להכפלת נפח.

הרכבת העוגה

  1. למרוח חמאה על נייר אפייה ולרפד איתו את תבנית האפייה (אני קודם מועכת את הנייר כדי שיהיה גמיש ונוח לעבודה)
  2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים וליצור מהם כדורים
  3. כל כדור לרדד לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
  4. למרוח את הכדור ב- 2 כפות שמן זית ולפזר מעל 2 כפות זעתר
  5. מעל הזעתר שפיזרנו יש לפורר 100 גרם גבינת בולגרית ו  50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  6. לחלק את העיגול לארבעה משולשים גדולים,כל משולש כזה לחלק לשלושה או ארבעה משולשים קטנים ולגלגל אותם לצורה של רוגלך.להניח את הרוגלך בתבנית בעמידה או שכיבה איך שתרצו.
    אם מניחים אותם עומדים נשענים אחד על השני יהיה יותר קל לתלוש אותם לאחר האפייה
    להמשיך להכין את שני כדורי הבצק הנותרים באותה הדרך
  7. לכסות את התבנית בניילון ולתת תפיחה של חצי שעה
  8. לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולמרוח את העוגה בביצה.לפזר מעל זעתר ולהכניס לתנור לחצי שעה או יותר תלוי בתנור שלכם לקבלת צבע יפה ואפייה אחידה מבפנים ומבחוץ





18 תגובות:

  1. נראה סוףףףףףףףףףףף

    השבמחק
  2. רויטל איזה רעיון מקסים וכמובן נראה נפלא.
    שאלה: כששמים את הרוגלך בצורת עמידה הם נאפים מבפנים?
    סוף שבוע נעים וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. אני גם מצטרפת לשאלה האם המאפים נאפים מבפנים שהם צמודים אחד לשני ?

      מחק
    2. שלום לשניכם
      לא משנה איך תסדרו את הרוגלך (כתבתי זאת גם במתכון)
      אם זו שכיבה או עמידה או בערימות
      הרוגלך יאפה מצוין (כך לפחות אפיתי אותו אני ונאפה נהדר מבפנים בכל האפשרויות)
      חג שמח וטעים
      רויטל

      מחק
  3. אמרתי לך כבר ואני אומרת שוב זה מהמם!!! נראה כל כך טעים ומיוחד. וכן, אני מכירה גם את הגרסה המתוקה של הפייה המוכשרת

    השבמחק
  4. המראה פשוט לטרוף מהמסך
    תודה רויטל נפלא ואני אהבתי :)

    השבמחק
  5. וואו איזה יופי !!! והכי התלהבתי מהפטנט שלך עם נייר האפיה שאני תמיד נלחמת איתו ! תודה רבה . ד"א בלוג נהדר !

    השבמחק
  6. מאדדדדדדדדד יפה, ומאד מקורי
    עם כל עוגות הגבינה, כייף לראות ולאכול(!) מאכל כזה

    השבמחק
  7. נראה כל כך טעיםםםםם!
    תודה על הפירגון :) וכל כך מתחשק לי עכשיו לנסות את הגירסה המלוחה
    במיוחד אחרי שדגמתי ממעשי ידייך להתפאר, בטוחה שזה טעים בטירוף בדיוק כפי שזה נראה

    השבמחק
  8. נראה מהמם! שאלה:
    במרכיבים של הבצק יש גם חמאה וגם שמן זית. האם החמאה שמתוארת בשימון של נייר האפייה היא זאת מהמרכיבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רונן
      החמאה הרשומה במרכיבי הבצק נכנסת לתוך הבצק עם שמן הזית
      החמאה לישמון נייר האפייה אינה רשומה במכיבים המתכון אלא כחלק מהמלצה לשימון הנייר כדי שיהיה קל לשחרר את העוגה
      תודה ושבוע נפלא
      רויטל

      מחק
  9. ניראה מעולה וגם עשיתי ויצא מעולה וגם טעים מרשם מדוייק לילי האמת שעשיתי גם רוגאלך מתוק של המערוך המקפץ ויצא 10

    השבמחק
  10. מעולה! עכשיו בתנור והריחות מעולים.
    חג שמח!

    השבמחק
  11. התבנית נכנסה כרגע לתנור...
    הבצק תענוג!!!
    והריחות.... יאמי 😀

    השבמחק
  12. היי, האם יש אפשרות להמיר לקמח כוסמין/ שיפון? מה יהיו הכמויות אם כן? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אפשר להמיר לקמח כוסמין ולשים לב בזמן הלישה לגבי כמויות הנוזלים אולי יהיה צורך בעוד כרבע כוס נוזלים
      לא ממליצה להמיר למאה אחוז קמח שיפון. ניתן להמיר מבתכון הזה עד 25% מכמות הקמח לקמח שיפון
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. ניתן להכין ולהקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להקפיא לאחר האפייה (אני לא אוהבת להקפיא לפני האפייה מאפי שמרים)
      חשוב להקפיא רק לאחר קירור מלא ולעטוף היטב בניילון
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...