יום שלישי, 1 במרץ 2016

כעכים מתוקים (ללא ביצים)


לפני כמעט שנתיים נולד לי אחיין מתוק,קוראים לו שקד
שקדי אוהב עוגיות. עוגיות פריכות כאלה שעושות הרבה פירורים .הרבה מאוד פירורים
וכשאני שולחת לו עוגיות לכבוד שבת בדיוק אחרי שאמא ואבא שלו ניקו את הסלון ושאבו את הפירורים שהצטברו במהלך השבוע אז שקדי יכול לשבת בנחת על הספה ולאכות עוגיות טריות של דודה רויטל ולפזר בכיף המון המון  פירורים :)
העוגיות טבעונית כי אחותי טבעונית וזו דרכי להראות לה כמה אני אוהבת אותה ודואגת לה




חומרים (כ- 90 כעכים)
560 גרם קמח (4 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
100 גרם סוכר (1/2)
120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
3 שקיות סוכר וניל
240 מ"ל מיץ תפוזים ( 1 כוס)
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
אופן הכנה
לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד כשלוש תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה
מנפים את הקמח ואבקת האפייה,מוסיפים פנימה את שאר החומרים ולשים לבצק רך ונעים
(אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה ללוש במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד)
מגלגלים נחשים באורך של כ- 6 עד 8 ס"מ  ויוצרים מהם צורה עגולה של כעכים.
מניחים את הכעכים בתבנית ואופים כ- 25 דקות להזהבה
מצננים היטב ומעבירים לקופסה אטומה
מומלץ להגיש ליד כוס תה עם הרבה הרבה נענע






13 תגובות:

  1. מאדדדדדדדדדד מוצאים חן בעיני הכעכים האלה :)
    כעכים אצלי זה בד"כ מלוח, ופה הכנת אותם מתוקים, ועם מיץ תפוזים וטחינה נשמע לי טעים מאדדדדד.
    נבדוק אותם על כמה אחיינים (ברוך ה' לא חסר אצלנו, ובכל הגילים חחחחח)

    רויטל - לא רוצה להשמע מתנשאת, וזאת בטח לא הכוונה, אבל חייבת להגיד לך שהשיפור בתמונות מורגש מרשומה לרשומה. באמת כל הכבוד!!

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני מקסימה :) תודה רבה רבה
      חלילה אינך מתנשאת. אני מעריכה מאוד את דעתך!

      מחק
  2. מתכון מאוד מוצלח

    השבמחק
  3. חג שמח ותודה על המתכון 💝

    השבמחק
  4. יש אפשרות להחליף בקמח מלא ? עשיתי עם לבן ויצא פצצצצצצצה

    השבמחק
  5. אפשר עם רמח כוסמין?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח שאפשר:) רק לשים לב אולי יהיה צורך בעוד נוזלים
      הייתי מוסיפה עוד 80 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? הוא יצא קצת דומיננטי
    חוץ מזה, יצא ממש טעים. בזקתי מעל קצת קצח וזה ממש מוסיף!

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור
      אפשר בשמנת צמחית או בחלב קוקוס או במים :)
      אצלנו מאוד אוהבים את טעמו הדומיננטי של מיץ התפוזים אבל כל אחד וטעמו וזה בסדר גמור.
      נשמע מעולה הוספת הקצח.רעיון נפלא
      תודה ושבוע טוב
      רויטל

      מחק
  7. בוקר טוב רויטל.האם אפשר להכין עם קמח תופח?אשמח לקבל את תשובתך.שבוע טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר נפלא
      אפשר להשתמש בקמח תופח זה בסדר גמור:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. בוקר טוב רויטל, אין צורך להבריש ביצה מעל לפני האפייה?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...