יום שבת, 5 בדצמבר 2015

דונאטס נוטלה,לוטוס במולטיקייק


חנוכה חנוכה חג יפה כל כך
סביבונים,שירים שמחים,נרות דולקים וכמיטב המסורת אוכל מטוגן והרבה
אני לא אוהבת לטגן וגם לא אוכלת אוכל מטוגן.לא אוהבת וזהו.
כמובן שמכינה פעם בשנה סופגניות קלאסיות מטוגנות וממולאות בגאנאש שוקולד ושאר מליות עשירות
(אחרת יזרקו אותי מהקן המשפחתי:)) 
לפני כמה חודשים רכשתי לעצמי מכשיר מולטיקייק. מכשיר חביב שמיועד למי שרוצה כאן ועכשיו מאפה מתוק או מלוח בכמות קטנה ובמהירות
משתפת אתכם במתכון לדונאטס נוטלה ,אפשר עם אותו מתכון להכין גם דונאטס לוטוס (כמו שאני אוהבת)
חשוב לשים לב לא לאפות יותר מידי במכשיר כי אז יצאו דונאטס מיובשים..חבל. בנוסף כיף לאכול אותם טריים. לכן כדאי לשים ציפוי רק על הכמות שמתכננים לאכול ואת השאר לאחסן בקופסה במקרר לחמם כמה שניות במיקרוגל לפני שרוצים לאכול ולטבול בציפוי הנבחר
חג חנוכה שמח וטעים 


חומרים (16-18 דונאטס)
175 גרם קמח  (1/4 1 כוסות)
75 גרם סוכר (1/3 כוס ועוד כף)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה גודל L
150 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה 
4 כפות שמן
100 גרם ממרח נוטלה או ממרח לוטוס (4 כפות)

ציפוי
4 כפות ממרח נוטלה או לוטוס
חצי כפית שמן
סוכריות צבעוניות/שוקולד לבן ועוד

אופן הכנה
בקערה בינונית לנפות קמח ואבקת אפייה,להויסף סוכר וקורט מלח. לערבב עם כף וליצור גומה
לשים בתוך הגומה ביצה,קצפת צמחית ( או שמנת מתוקה ) וממרח נוטלה או לוטוס
לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה.
להעביר את התערובת לשק זילוף חד פעמי,לגזור את הקצה (שלא יהיה רחב מידי!)
לחמם את מכשיר המולטיקייק ,לרסס בספריי או למרוח מעט שמן בעזרת מברשת
לזלף את התערובת ולאפות כארבע עד חמש דקות. להוציא בעדינות את הדונאטס ולתת להם להתקרר מעט 

ציפוי
לחמם כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני או על בן מארי לקבלת ממרח נוזלי. להוסיף חצי כפית שמן ולערבב. לטבול את הדונאטס ולעטר בסוכריות או כל עיטור אחר שאהוב עליכם ולאכול בתאבון







4 תגובות:

  1. אני אוהבת מאדדדדדדדדדד דונאטס (אפויים), וגם אני מכינה עם ממרח שוקולד. זה פשוט טעיםםם.
    ועם ממרח לוטוס - חלב על המילים. זה אחד הממרחים הכי טעימים שיש
    חג מלא אור שיהיה לכם, ומתוקקקקקקקקקקקק

    השבמחק
  2. נראה מעולה חיפשתי מתכון ומצאתי הולכת להכין תודה

    השבמחק
  3. האם אפשא להמיר את השמנת למים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. זה ישפיע על המרקם,האווריריות והטעם
      חג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...