יום רביעי, 31 ביולי 2013

עוגיות שושנים (קצף)


עוגיות שושנים,עוגיות שאני מאוד מאוד אוהבת להכין.
הן כל כך יפות וטעימות והריח שיוצא מצנצנת העוגיות פשוט נפלא
אני מכינה את הבצק הפריך ללא חלמונים
וכך יוצא שיש לי מתכונים עם שאריות חלבונים
אני מכינה עוגיות שושנים.






חומרים
כמותה עוגיות שיוצאת מהמתכון גדולה מאוד. יצאו לי 3 תבניות גדולות.
בצק
500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
300 גר' שמנת חמוצה (1/2 1 מיכלים) או 200 מ"ל מיץ תפוזים או 200 מ"ל שמנת צמחית
200 גר' חמאה רכה
3 שקיות סוכר וניל
50 גר' סוכר (1/4 כוס)

מלית
4 יח' חלבונים (מביצה בגודל L ׂ)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
80 גר' אינסטנט פודינג וניל (אריזה אחת)

תוספות
ממרח שוקולד
ממרח לוטוס

אופן הכנה

בצק
מערבבים יחד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעתיים לפחות.

מלית
מקצפים חלבונים וברגע שמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה ממשיכים להקצים לקבלת קצף יציב ומבריק. מחלישים את מהירות הערבול,מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת אחידה,אין צורך להקציף מהר ולא הרבה זמן לאחר הוספת הפודינג.

הרכבת העוגיות
  1. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים
  2. מרדדים על משטח מקומח כדור אחד של בצק למלבן באורך כ- 35 ס"מ ורוחב 15 ס"מ.
  3. מורחים על הבצק מהקצף חלבונים שהכנו (כדי שתהייה חלוקה שווה ,ניתן לשקול את הקצף או לחלק בצורה שווה ל- 5 צלוחיות כדי שיספיק לכם למילויי שווה לכל כדורי הבצק)
  4. אם רוצים שושני קצף שוקולד/לוטוס מורחים בעדינות על גבי הבצק כ- 3 כפות ממרח ,שיהייה אחיד. ומעל הממרח  מורחים את קצף החלבונים.
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה בעדינות ומעבירים למגש שמונח עליו נייר אפייה
  6. מכינים את כל כדורי בצק ומעבירים את המגש עם הרולדות למקפיא. זמן ההקפאה כחצי שעה.
  7. פורסים על גבי קרש חיתוך פרוסות בעובי של 1/2 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להשתמש בסכין חדה. 
  8. לאפות בתנור שחומם מראש,ל- 180 מעלות. זמן אפייה כ- 25 דק'
  9. לאחר ההוצאה מהתנור,כדאי לעזור לעוגיות להשתחרר מהנייר בעזרת סכין רחבה או פלטה,לעיתים הקצף נדבק לנייר וכשהעוגייה מתקררת קשה לשחרר והעוגייה מתפרקת (וזה מעצבן!)
  10. לאחסן את העוגיות בכלי אטום (לאחר שהתקררו)
הערות והצעות

  1. חשוב מאוד לחתוך את השבלולים לא עבה מידי.
    החיתוך משפיע על זמן האפייה ועל ייבוש העוגייה בזמן האפייה
    שחותכים שבלולים עבים המרנג בפנים נאפה פחות טוב ואז העוגייה תהייה רטובה יותר. הרטיבות של העוגייה היא מהמרנג ולא מהבצק.
  2. אם אתם רוצים שושנים שוקולדיות ניתן להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום וניל או להוסיף 2-3 כפות קקאו מנופה לתערובת הקצף עם האינסטנט פודינג וניל







45 תגובות:

  1. באמת נראות נהדר!
    אני חייבת להתוודות שהכנתי פעם אחת בעבר (כשרק התחלתי לאפות) ו.... התוצאה היתה מאכזבת.
    אני חייבת(!) לעשות חוויה מתקנת. שמחה לראות שזה רק עם חלבונים כי יש לי תמיד בשפע!!
    אני אכין קודם בגרסה החלבית

    השבמחק
  2. נראות נפלא!!
    ללא ספק ממוקמות בעשיריית העוגיות האהובות עליי בכל הזמנים :)

    השבמחק
  3. תודה יקירתי על השיתוף נראה מעולה וכמובן טעיםםםםםםםםםם.

    יום מקסים.

    השבמחק
  4. נראה נפלא. אפשר לעשות פחות מהכמויות? לא חצי קילו קמח אלא פחות. ובאותו היחס פחות שאר החומרים?

    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      ודאי שאפשר להכין כמות קטנה יותר
      אני ממליצה להכין מחצית הכמות.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. נראה כל כך יפה וטעים.. כל הכבוד קניתי.
      יום נהדרג זהבה

      מחק
  5. משהו את... :)

    השבמחק
  6. נראה יופי.האם אפשר להכין שני כדורי בצק ואת השאר להקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר להקפיא את הבצק עטוף היטב בניילון נצמד אבל לא להקפיא יותר מחודש! לרשום תאריך על מדבקה ולשים על הבצק במקפיא
      רויטל

      מחק
  7. נראה מקסים מקסים !
    לי יש בעיה עם חלבונים מוקצפים ומרנג,
    לא סובלת את זה בלשון המעטה, שריטה שלי....
    יבורכו מעשי ידייך - כיף לראות את התוצרת
    שלך כל פעם מחדש, רויטל !
    רותי

    השבמחק
  8. יש לך מתכונים מהממממממים

    השבמחק
  9. רויטל היקרה!
    אוהבת מאוד את האתר האסתטי
    שלך העוגות מעלות עשיתי כמה
    וכמה מעוגותייך שאלה לי אלייך
    האם אפשר ללוש את הבצק בידיים כי
    אני מאוד רוצה לעשות את העוגיות הנ"ל

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אילנית
      תודה רבה :)

      אפשר ללוש את הבצק בידיים, רק לשים לב שזה לא בצק שמרים אלא סוג של בצק פריך לכן יש לחתוך את החמאה לחתיכות קטנות וללוש במהירות עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר מזה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  10. תודה רבה רבה!

    השבמחק
  11. שלום

    לבצק לא שמים חלמונים?
    ומה את ממליצה להכין עם החלמונים שנשארו

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      בבצק הזה לא שמים חלמונים
      המטרה של העוגיות הן ניצול חלבונים,לפחות אצלי אני מכינה בצקי שמרים עם חלמונים ומליות שונות עם חלמונים ויש גם הרבה מתכונים לעוגיות בהם משתמשים רק בחלמונים וגם מילקי תוצרת בית אני מכינה רק מחלמונים ואז נוצר לי עודף של חלבונים מהם אני מכינהא תה עוגיותה אלו.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. רויטל בוקר טוב!
    הכנתי בשישי את העוגיות
    המראה היה מהמם
    המצק נח מאוד והטיפים שלך טובים
    אבל לדעצי צריך להוסיף סוכר.....
    הבצק לא מתוק לטעמי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אילנית,תודה רבה
      לגבי מתיקות ,את אומרת לא מספיק מתוק ואחרים אומרים מתוק מידי :-)
      כשאני כותבת מתכון אני מחפשת את האיזון בין החומרים ומבחנת מתיקות ,מכיון שמוסיפים כאן ממרח לוטוס או ממרח שוקולד ממש אין צורך לטעמי להוסיף עוד סוכר. אם את לא מוסיפה שום ממרח אז תוסיפי לקצף החלבונים עוד 50 גר' סוכר שזה 1/4 כוס סוכר

      והבצק לא צריך להיות מתוק. הוספת סוכר לבצק תשנה את המרקם שלו. בעוגיות שושנים הבצק צריך להיות נטרלי כמה שיותר בגלל הקצף המתוק.
      רויטל

      מחק
  13. הא הבנתי:)
    הטעות שלא מרחתי ממחר צודקת:)
    ראוי לציין שציימו הכל השאלה שנשאלת
    האם אפשר לעשות על אותו בסיס אני עשיתי
    עם קקאובלבד
    נס-קפה?
    אני משחזרת עוגות שאימי הייתה עושה בעבר
    לדוגמא אם הייתה עושה עם קצף ופודינג גם הייתה מוסיפה צימוקים.
    עם נס קפה יכול להיות רעיון טעים לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אילנית
      בוודאי שאפשר לגוון
      להוסיף נס קפה או קקאו רק במידה שלא יהפך למריר
      ושוב אפשר גם בלי ממרח, רק אם אתם אוהבים מתוק יותר אז בהחלט להוסיף סוכר לקצף החלבונים בזמן ההקצפה שלו
      צימוקים כדאי שיהיו קטנים כי מדובר בעויות ולא עוגה ולשים לב שלא יישרפו באפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. אם רוצים אותם פרווה אפשר לוותר על השמנת?? ולהישתמש במחמאה פרווה??

    השבמחק
    תשובות
    1. רשום לך ליד השמנת החמוצה תחליפי פרווה.
      שימי לב כי רשומות כמויות ליד כל תחליף.
      ולא אי אפשר לוותר על שמנת או על התחליפים פרווה
      כי זה חלק משמעותי מהבצק

      וכן בדיוק,אם רוצים פרווה שמים מחמאה במקום חמאה זה תחליף מצוין
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. יש אופציה להדפסת המתכון בלי כל התגובות?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      מכיוון שהבלוג הוא בלוג אישי ולא אתר מתכונים ובנוסף בלוגספוט דרכם עובד הבלוג לא מאפשרים להכניס אופציית הדפסה

      אז יש לעבוד כמו פעם
      העתק,כלומר לסמן את המתכון והדבק למסמך WORD כאשר שומרים ללא תמונות ומסמנים ללא התגובות ואז יצא לך שמור ומודפס רק המתכון
      ולא לשכוח לכתוב ליד שזה המתכון של המערוך המקפץ :)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. ניראה מעלף האמץ את המתכון תודה רבה רבה

    השבמחק
  17. שלום רויטל
    האם ניתן לפזר סוכריות צבעוניות לפני האפיה? (כדי שהילדים יתלהבו ויאכלו)
    האם ניתן להקפיא את העויגיות או שהקצף יתקלקל?
    תודה על המתכונים המעולים...

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה :)
      בהחלט ניתן לפזר סוכריות צבעוניות לפני האפייה. זה חמוד ואם הילדים אוהבים אז בטח שכן

      ניתן להקפיא,אך לא יותר מחודש הקפאה.
      ולהקפיד על זמני האפייה כדי שהקצף יהיה אפוי היטב

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. רויטל שלום,
    המון זמן רציתי להכין את העוגיות האלו, בזכות המתכון הכל כך מפורט ומוסבר שלך, ההכנה הפכה לחוויה, כולם נהנים אפילו השכנים.
    תודה רבה!!!!
    ליזה קלבו.

    השבמחק
  19. שלום לך רויטל...
    אני שמחה מאוד מהמתכונים שלך תודה רבה לך ...
    אבל רק רציתי לשאול...
    עם ממרח השוקולד חייב לשים מלית חלבונים ?
    או אפשר שוקולד בלי ???

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      בעוגיות האלו קצף החלבונים היא המלית הראשית והעיקרית כמובן שאפשר גם בלי הקצף אבל אז תישאר לך מלית מיותרת של הקצף :) או שלא תכיני בכלל את הקצף אם את רוצה רק מלית שוקולד זה גם בסדר גמור,רק אז כדאי למרוח קצת יותר שוקולד שיהיה דומיננטי יותר בטעם ובמראה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  20. היי רויטל
    עוגיות מהממות נראות. אף פעם לא הכנתי . השאלה שלי היא: אלו עוגיות יבשות? או פריכות?
    דבר שני: רק כאשר הבצק מוכן מהמקרר שעתיים, אז מקציפים את החלבונים ומורחים עליו נכון?
    ליאורה

    השבמחק
  21. היי ליאורה
    מדובר בעוגיות לא יבשות בכלל
    המרנג-קצף מעניק לחות לעוגייה
    כמו שכתבת ,את הקצף מכינים רק אחרי שהבצק מוכן
    בהצלחה
    רויטל

    השבמחק
  22. היי רויטל
    תודה על התשובה. שאלה נוספת, החלבונים צריכים להיות בטמפרטורת החדר? אני יודעת שלא רשמת, אבל פתאום חשבתי לעצמי, שהחלבונים טופחים לי יותר כך. ליאורה

    השבמחק
  23. חלבונים בטמפ' החדר חשוב שמכינים טורט למשל או נשיקות
    כאן זה פחות קריטי אבל בהחלט אפשרי
    רויטל

    השבמחק
  24. היי רויטל
    הכנתי את העוגיות, כשהם יצאו מהתנור היו מאלפות והבצק היה פריך ורך. למחרת אבל הבצק נהיה קשה מדי. מה לא עשיתי בסדר?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דבורה
      בצק פריך כשהוא טרי הוא רך ותמיד תמיד יתקשה לאחר צינון מלא
      זוהי התכונה העיקרית של בצק פריך
      מה זה קשה מידי? בצק פריך אמור להיות פריך ולא רך
      אולי אפית יתר על המידה?

      מחק
  25. רויטל! רעיון נפלא להקפיא מעט את הרולדות לפני החיתוך. אני תמיד חותכת ללא הקפאה והקצף בורח לכל הכיוונים והעוגיה לא יוצאת יפה . אאמץ את הרעיון. תודה

    השבמחק
  26. הי רויטל, הכנתי את העוגיות והן יצאו טעימות מאד. הבעיה שהקצף יצא לי אפוי יותר וככה יותר מהבצק, שלא היה אפוי מספיק לטעמי. אם הייתי משאירה אותן עוד בתנור הקצף היה נשרף. מה עשיתי לא נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עדי בוקר טוב
      חשוב לרדד את הבצק דק. אם הבצק עבה מידי אז הוא לא נאפה מספיק
      הקצף נאפה מהר יותר מהבצק
      לכן
      1.לרדד את הבצק דק (יחסית..לא צריך להיות בעובי של בצק פילו אבל כן בעובי של חצי ס"מ בערך)
      2.לחתוך לעוגיות בעובי 1-2 ס"מ ולא יותר. כשהעוגיות עבות גם אז מתרחשת אותה התופעה של בצק לא אפוי מספיק והקצף נאפה במהירות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  27. היי ותודה על עוד מתכון שלבטח יצא מוצלח. האם נין להשאיר את הבצק ללילה בנקרר ולהכין מחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה כרמל :)
      אין בעיה להשאיר את הבצק במקרר למשך הלילה ולהכין מחר
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
  28. היי רציתי לשאול האם אפשר להשתמש לבצק בשמנת מתוקה רגילה ולא צמחית??? והאם להקציף אותה או שאין צורך?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לימור
      לא מקציפים את השמנת ( מתוקה או צמחית)
      פשוט שמים כך את השמנת כפי שהיא בבצק
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  29. הקצפתי את החלבונים והקצף לא התקשה, יכול להיות שזה בגלל שהיה בחלבונים נגיעות קלות מהחלמונים, בכל אופן לדעתך זה יצא טוב להשתמש בזה על אף שזה נוזלי?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אלירן
      אם הקצף יצא נוזלי זה אומר שיכול להיות שנגע בחלבונים שומן או מהחלמונים או ממקור אחר
      לא יצא טוב למרוח קצף נוזלי זה ייזל גם באפייה ולא תתקבל הצורה של העוגייה כפי שרואים כאן בתמונה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...