יום ראשון, 14 באפריל 2013

עוגת שוקולד וקוקוס (פרווה)


עוגת שוקולד עסיסית ורכה ומעליה קרם קוקוס רך וטעים.
העוגה פרווה,השתמשתי בחלב קוקוס להכנת הקרם.

אני אוהבת קוקוס. ועם שוקולד זה שילוב מושלם.
ולא..צר לי אך אין תחליף מבחנתי לקוקוס בעוגה הזאת.




חומרים לעוגת שוקולד (לתבנית עגולה בקוטר 24)
220 גר' סוכר (1 כוס ועוד 1 כף)
140 גר' קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
45 גר' קקאו (1/2 כוס)
100 גר' שוקולד מריר מגורר
80 גר' קוקוס (3/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
260 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 1 כוסות)
גרירת תפוז מתפוז אחד
150 מ"ל שמן (3/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל

חומרים לקרם קוקוס
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
120 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
2 כפות גדושות קורנפלור
2 חלמונים
100 גר' קוקוס ועוד 40 גר' קוקוס לקישוט

 אופן הכנה

עוגת שוקולד
  1. לחמם  תנור ל- 170 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן היטב כולל דפנות.
  2. לנפות יחד קמח,קקאו,אבקת אפיה וסודה לשתייה לקערה בינונית. להוסיף פנימה סוכר,קוקוס,שוקולד מגורר וסוכר וניל. לערבב ולהניח בצד.
  3. בקערת המערבל לשים מיץ תפוזים,גרירת תפוז,ביצים,תמצית וניל ושמן. עם הבלון (מטרפה) לערבל במהירות נמוכה את החומרים לאחר קבלנו נוזל אחיד להוסיף בהדרגה עדיין על מהירות נמוכה את תערובת החומרים היבשים מסעיף 1. כל פעם כף אחת ,עד שמסיימים את כל תערובת היבשים  מגבירים מעט את מהירות הערבול  וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה .
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דק' לקבלת קיסם לא יבש לגמרי,שעדיין דבוקים אליו כמה פירורים אך לא רטוב מאוד.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור ולא משחררים מהתבנית. העוגה צריכה להיות פושרת שמורחים עליה את קרם הקוקוס ועדיין להיות בתוך התבנית בה אפינו אותה.
 קרם קוקוס
  1. מוזגים לסיר קטן 300 מ"ל חלב קוקוס,מוסיפים סוכר ומרתיחים על אש בינונית.
  2. מערבבים עם מטרפה בקערה קטנה חלמונים,100 מ"ל חלב קוקוס ו- 2 כפות קורנפלור
  3. לאחר שהחלב וסהוכר רתחו מסירים מן האש, לוקחים מצקת מרק וממלאים אותה בחלב קוקוס רותח, יוצקים מעל קערת החלמונים בזילוף איטי את חלב הקוקוס הרותח תוך כדי בחישה עם מטרפה. חשוב לבחוש ברציפות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. לשפוך  לתוך הסיר (עם חלב הקוקוס שרתח) את הקערית שערבבנו בה את החלמונים והחלב החם. לערבב עם מטרפה ולהחזיר לחימום על אש בינונית-נמוכה. מבשלים תוך כדי בחישה איטית ורצופה עד לקבלת קרם סמיך. זה לקוח כ- 10 דק'. להוריד מהאש.
  5. בקערה בינונית שמים 100 גר' קוקוס ומניחים מעל הקערה מסננת. לתוך המסננת שופכים את הקרם החם ,מסננים את הקרם ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 
  6. מעבירים סכין חדה וחלקה סביב העוגה כדי לשחרר אותה מדפנות התבנית שופכים את הקרם מעל ומיישרים. מפזרים מעל הקרם אתה קוקוס בצורה אחידה ושמים במקרר למשך 6 שעות לפחות לייצוב הקרם.
  7. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה,חותכים פרוסה ו..בתאבון :-)
הרעיון לעוגה התקבל לאחר שהכנתי את העוגה המדהימה של דנית סלומון,עוגת שוקולד,קוקוס וקרם קוקוס מהספר "עוגות כשרות לפסח". רציתי עוגה פרווה, ולא עם קמח מצה. אז הכנתי את העוגה שאני מכינה שנים ועשיתי שינויים במתכון הקרם כדי להתאים אותו לעוגה ושיהיה פרווה.





26 תגובות:

  1. שילוב מעולה - אני לא משתגעת על קוקוס, אך בהחלט יכולה לאכול אותו עם שוקולד, אז הוא משתלב לי נהדר.
    העוגה שלך נראית מאוד פאדג'ית ועסיסית בתוכה - נהדר.

    מגי

    השבמחק
  2. אפשר לוותר על החלמונים בקרם הקוקוס ולהוסיף משהו אחר במקום למיצוק הקרם??.

    השבמחק
    תשובות
    1. היסב שיש חלמונים בקרם הקוקוס זה בעצם סוג של רפרפת-פודינג. מעבר לזה שהחלמונים מסמיכים את התערובת הם מעניקים גוון צהבהב שאני אוהבת וגם מכילים שומן שבא כאן במקום החמאה.
      אם אין לך בעיה עם מרגרינה אז ניתן להוסיף 50 גר' מרגרינה במקום החלמונים ולהגדיל את כמו הקורנפלור ל - 3 כפות.

      ולמה בעצם לא חלמונים?

      מחק
    2. תודה על תשובתך, אין סיבה מיוחדת, ראיתי שהביצים לא חיות אלה "מתבשלות" בקרם.
      אנסה ואדווח לך...בטוחי שתיהיה הצלחה.

      מחק
  3. רויטל את פשוט מלאך!
    בדיוק מה שהייתי צריכה עבור אחייני שאינו יכול לצרוך גלוטן ולא דברי חלב!
    שוב תודה
    שולמית

    השבמחק
    תשובות
    1. שולמית,תודה רבה לך
      מה התחליף שלך לקמח הרגיל? האם את משתמשת בקמח תמי?

      מחק
  4. העוגה מאד ניראית מאד מפתה!!
    את כבר יודעת שאצלי במשפחה אסור להזכיר את המילה קוקוס, אבל...... אני עדיין אוהבת והייתי מתה לאכול פרוסה.
    יש לי כמה חברות שממש ישמחו למתכון של העוגה הזאת.

    בקשר לחלמונים - לדעתי הן באמת מתבשלות מספיק. אני עשיתי ניסיון לפני שבוע עם קרם דומה (לא קוקוס....) ובדיקה של הטמפרטורה הראתה לי שזה בסדר.

    השבמחק
  5. רוויטל - אחלה עוגה!!!
    תודה רבה על המתכון - והעוגה אכן נראית פגז!

    אני לא מהמשתגעות לא על חלב קוקוס ולא על ביצים - אבל העוגה נראית כל כך יפה ומפתה, שאני חושבת להכין אותה בקרוב.

    ומי שהביאה אותה לידיעתי זו וויני - וויני, חשבתי שרק אני חברה שלך - לא ידעתי ש"יש לך כמה חברות שממש..." חחח
    בכל מקרה, המון תודה לשתיכן♥

    השבמחק
  6. רויטל, הסוכר אכן מוזכר במרכיבים אך לא מוזכר באופן ההכנה ואחרי שהעוגה נאפתה ראיתי שלא שמתי סוכר.
    אז שאחרים לא יטעו כמוני כדאי לתקן את המתכון, איזה באסססססה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      צר לי על הטעות
      שימי לב : שמכינים עוגה מסדרים בצלוחיות את כל המרכיבים ואז יודעים בדיוק מה הכונס לעוגה ואם שכחנו משהו:)
      רויטל

      מחק
  7. שלום ותודה על המתכונים הנפלאים!
    אשמח לעשות לילדים בשבת את העוגה הזו והלכתי לחפש בחנות במיוחד את חלב הקוקוס ומצאתי בחנות "נוזל קוקוס", האם זה אותו דבר כמו "חלב קוקוס"?

    בתודה מראש ושבת שלום
    אורית.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורית. נוזל קוקוס זה בסדר גמור. כל חברה נותנת שם קצת אחר יש מי קוקוס ונוזל קוקוס וחלב קוקוס שההבדל בניהם הוא באחוזי השומן אבל לעוגה כאן זה לא משנה. קרם קוקוס הוא סמיך הרבה יותר ועם אחוזי שומן יותר גבוהים ולכאן הוא לא מתאים
      אז זה בסדר גמור נוזל קוקוס:)
      תודה רבה
      רויטל

      מחק
  8. שלום
    אני מעונינת להפוך את העוגה לטבעונית. תחתית שוקולד יש לי אחרת. מה אפשר לשים במקום החלמונים?
    תודה
    ריקי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ריקי
      במקום החלמונים שימי עוד 2 כפות קורנפלור ולבשל לקרם סמיך
      בהצלחה

      מחק
  9. זה נראה כל כך טעים! אוף למה אני היחידה שאוהבת קוקוס במשפחה?

    השבמחק
  10. מה לשים במקום תפוז, שנוכל לאפות את העוגה גם בקיץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. בקיץ אפשר להשיג תפוזים מקירור או לשים מיץ תפוזים של פרימור או חברה אחרת של מיץ סחוט טרי

      מחק
  11. שלום,
    הכנתי את העוגה....ואני לפני הכנת הקרם.
    יש לי בבית קרם קוקוס, האם אוכל להשתמש בו ולא להוסיף קורלנפלור??
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אמנם קרם קוקוס יותר סמיך מחלב קוקוס אבל בגלל שאת מכינה מזה קרם שצריך להיות יציב
      לא כדאי לוותר על הקורנפלור
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. אם אני רוצה שהעוגה תהיה חלבית.אז במקום החלב קוקוס אני שמה חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      נכון. ואם תשתשמשי בשמנת לבישול יצא קרם עוד יותר טעים:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. היי. נראה מעולה! שילוב מושלם! אך רגע לפני שאכין - האם העוגת שוקולד רכה ולחה? (לאחרונה מתכוני עוגות השוקולד יוצאות דיי יבשות...(

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      כרנאה שאת אופה אותן יותר מידי זמן בתנור, כדאי שתבדיק את העוגות קצת לפני הזמן שאת מכוונת וגם לבדוק את טמפרטורת התנור אולי היא גבוהה מידי
      והעוגה מאוד רכה ולחה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. יצא לי מעולההה. הכנתי עם קמח כוסמין והורדתי מהעוגה מחצית מכמות הסוכר. גרפתי מחמאות. תודה רבה רויטל. שיחקת אותה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...