יום ראשון, 24 במרץ 2013

עוגת שוקולד,וופלים וקצפת ללא אפיה


עוגה קלה להכנה,בלי להפעיל את התנור.
טעמים אהובים של שוקולד,וופלים וקצפת
בפסח אני משתמשת בוופלים בטעם שוקולד כשרים לפסח




חומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

בסיס וופלים ושוקולד
200 גר' וופלים בטעם שוקולד קצוצים
50 גר' קוקוס טחון (1/2 כוס) אפשר אגוזים טחונים דק למי שלא אוהב קוקוס
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות קקאו מנופה
130 גר' ממרח נוגט אגוזים (4 כפות גדושות)

מלית קצפת
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 גביע)
200 מ"ל חלב (3/4 כוס ועוד 2 כפות)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

ציפוי
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
50 גר' חמאה
אפשרות,חטיף מקופלת קצוץ
אופן הכנה
בסיס וופלים ושוקולד
לקצוץ את הוופלים לחתיכות קטנות (יותר קטנות ממה שרואים בתמונה),לשים בקערה גדולה. להוסיף את הקוקוס ולערבב.
בסיר בינוני לשים שוקולד קצוץ,חמאה,סוכר,חלב וקקאו מנופה. לחמם על אש בינונית ולערבב עד לקבלת נוזל חלק וללא גושים. להסיר מהאש ולהסויף נוגט אגוזים. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה.
לשפוך את רוטב השוקולד על הוופלים והקוקוס. לערבב היטב ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אני שמתי שקף כדי שיהיה קל לשחרר את העוגה מהתבנית.
להדק את התערובת לתבנית ולהעביר  למקפיא למשך  15 דק'.


מלית קצפת
להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
למרוח מעל הבסיס שהקפאנו ,ליישר ולהחזיר למקפיא ל-20 דק'.


ציפוי שוקולד
לקצוץ שוקולד מריר ולשים בקערת זכוכית. להוסיף חלב וחמאה. לחמם בחום בינוני במיקרוגל למשך דקה. לבחוש היטב עם מטרפה לקבלת נוזל חלב ולשפוך על העוגה הקפואה. לנער היטב את התבנית לציפוי אחיד ,אני פיזרת יפירורי שוקולד מקופלת מעל. ולשים במקרר .
לשחרר את העוגה אחרי שעתיים לצלחת הגשה.









העוגה שהכינה ענת משה - וייס
יפיפייה ומושלמת:)


76 תגובות:

  1. העוגה נראה נהדררררררררררר. מסוג העוגות שאני מאד אוהבת.
    מצא חן בעיני רעיון הוואפלים בתחתית כי זה קצת שונה.
    לצערי אני לא יכולה להכין בפסח בגלל כשרות הוואפלים, אבל היא מתאימה בהחלט גם לכל ימי השנה.
    ותוך כדי כתיבה עלה לי רעיון להכין אותה גם עם וואפלים ללא גלוטן לאחד האחיינים הקטנים שלנו (לא בפסח)
    תודהההההההההההההההה

    השבמחק
    תשובות
    1. יש וופלים מצויינים של עלית כשר לפסח.

      מחק
    2. וויני מקסימה,המון המון תודה.
      שיהיה לך ולמשפחתך פסח שמח וכשר

      אני אוהבת את הרעיונות היצירתייך שלך!

      מחק
    3. במקום וופלים אפשר להוסיף את העוגיות ייין של פסח מאוד טעמים אני הכנתי

      מחק
    4. אפשר להכין גם בפסח כי יש וופלים כשרים לפסח עוגה נראית פשוט פצצה

      מחק
  2. אז ככה נראות הפריכיות שלך :) הולכת להתארגן על וופלים ולהכין אותה גם! חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. אהבתי:) האמת שחוץ ממני אף אחד בבית לא נוגע בפריכיות (מענין למה?!)
      תודה רבה וחג שמח וטעים

      מחק
  3. מה אפשר חוץ מנוגט אגוזים?
    ואם אני שמה בתבנית 26 במקום 24 זה נורא?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך יפה, במקום נוגט אגוזים אפשר ממרח שוקולד אגוזים או כל ממרח שוקולד שאת משתמשת בפסח.
      בתבנית 26 העוגה תצא מאוד מאוד נמוכה,אני ממליצה לך להגדיל את כמות החומרים בכ- 20% לתבנית 26

      מחק
    2. הכנתי וכמו שאמרת הוספתי 20% במצרכים יצא פצצת אנרגיה מתוקה וכל הנהנים ממנה התמוגגו.תודה רבה

      מחק
  4. תודה תודה חג שמח והעוגה נראית וואו

    השבמחק
  5. לכל המעוניינים יש ופלים בטעם שוקולד כשר לפסח בכל סופר,,,, נראה טוב בטוח יוגש אצלי בפסח !!

    השבמחק
  6. את מדהימה. מאז שגיליתי את הבלוג הזה כולם בעבודה נכנסות אליו ומכינות רק מפה...עוגות מדהימות...חג שמייח והמשך עשייה ואפייה מוצלחת...

    השבמחק
  7. העוגה נראת יאמיייייחחח

    השבמחק
  8. אם אני משתמשת בתבנית של 24 אבל מרובעת? יש הבדל בכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. מה זה תבנית 24 מרובעת? מהן המידות של התבנית המרובעת? אם את יודעת שזה זהה אז לא צריכ הלהיות בעיה רק לא לשכוח לרפד בנייר אפייה כי התחתית מעט דביקה בגלל השוקולד

      מחק
  9. ישר איך שראיתי את העוגה והמתכון המחודש הלכתי לקנות תמוצריםם!! אנחנו מכינים את העוגה עם תחתית אפויה שונה זאת ממש מגניבה מקווה שיצא לי כמו בתמונה:-)

    השבמחק
  10. אני לא מוצאת בשום מקום תבנית 24 עגולה. אם אשתמש ב 22? ואולי את יודעת גודל מומלץ בתבנית מלבנית? האתר מעורר תאבון! איזה כיף :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איילה. אפשר בתבנית 22. אני חושבת שזה יהיה בסדר.
      חג שמח והמון תודה:)

      מחק
  11. עוגה מרשימה..ניראה מצויין וטעים..תודה על השיתוף

    השבמחק
  12. את וויני עשיתם לי את היום
    את אלופההההה. העוגה מדהימה .
    תודה יקירה חג שמח חיבוק

    השבמחק
  13. היי הייתי עכשיו בשלושה חנויות שונות ואין וופלים כשרים לפסח האם יש חלופה אחרת עוגיות יין לדוגמא? אני פשוט רוצה להכין את העוגה היום

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, ככה זה בפסח אחרי כמה ימים יש דברים שפשוט נחטפים מהמדפים וכבר לא ניתן להשיגם. גם אני הייתי בסופר היום ולא מצאתי :(
      אפשר עם עוגיות יין רק שלא יהיו עבות מידי ולא דק מידי. עדיף במעבד מזון על פולסים קצרים ולא רציפים.

      מחק
  14. הי רויטל,

    במקום חלב ניתן להמיר במיץ תפוזים? אני צריכה שהעוגה תהיה פרווה.

    חג שמח,

    נורית

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נורית, לא ניסיתי עם מיץ תפוזים. אבל יכול להיות שזה יהיה בסדר גמור. אפשר גם חלב סויה או חלב קוקוס במקום.

      מחק
  15. נהדר. מכינה למחר בערב.אני אשים אגוזים במקום קוקוס. מדובר על אותה הכמות שרשומה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יפית, כן באותה הכמות ואפשר גם להגדיל את הכמות וחלק מהאגוזים לקצוץ גס. בהצלחה

      מחק
  16. היי רויטל, יש לי תבנית 26 ס"מ ,השאלה היאמה הם החומרים שאני צריכה להגדיל ל20% עבור תבנית 26 .

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נטלי,כן בדיוק להגדיל את כמות החומרים ב- 20% בהצלחה

      מחק
  17. היי כולם- שאלה:העוגה נראית מהממת וטעימה, האם ניתן להחליף את הוופלים בעוגיות חמאה??תודה וערב נעים

    השבמחק
    תשובות
    1. עוגיות חמאה איזה סוג? אם תפוררו את העוגיות דק תצא עיסה דביקה שקשה להתעסק איתה מבחינת חיתוך וכד'.
      את תקצצו את העוגיות גב,כלומר שברים בגודל בינוני ולא טחון אז אפשרי אבל בכמות גדולה יותר מהוופלים. כ- 300 גר' עוגיות חמאה
      בהצלחה

      מחק
  18. אהלן, הכנתי את העוגה במיוחד ליום הולדת שלי והיא התחסלה!!! עוגה טעימה כ"כ... מומלץ בחום!

    השבמחק
  19. היי,
    אפשר בתבנית 26?

    השבמחק
    תשובות
    1. לתבנית 26 יש להגדיל את כמות החומרים ב-20%
      אם לא תגדילי את כמות החומרים העוגה תהייה נמוכה ותראה שונה ממה שרואים אותה כאן בתמונות

      מחק
  20. העוגה נראית מדהימה!!! אפשר להשתמש בביסקוויטים במקום ופלים? נתקעתי עם קילו ביסקוויטים בבית... אם כן, מה תהיה הכמות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הביסקוויטים יתנו מרקם שונה. יש להשתמש ב- 250 עד 300 גר' ביסקוויטים אבל להקפיד שלא יהיו טחונים דק אלא שבורים חתיכות בינוניות

      מחק
  21. היי רויטל
    העוגה נראית נפלא
    אני אכין אותה בתבנית קפיצית 24. שמתי לב שאין ג'לטין במתכון, העוגה מתייצבת בקירור, לא קורסת שזה בטמפרטורת החדר? איין צורך בשקף? ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה,אני כתבתי במתכון שהשתמשתי בשקף.
      למה שהעוגה תקרוס? יש אינסטנט פודינג בקצפת היא לא תקרוס

      מחק
  22. אם אני מכינה את העוגה ערב לפני ההגשה, האם עדיף לשמור אותה בלילה במקרר או במקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. במקרר. ההקפאה לזמן קצר עוזרת לחלץ את העוגה מהתבנית אבל אין צורך להקפיא את העוגה לזמן ארוך. גם לא נעים לאכול את העוגה שהיא קפואה

      מחק
  23. סליחה על הבורות אבל אני די חדשה בעניין-
    איך מומלץ להדק את השכבה התחתונה?
    איך מומלץ לישר את העליונה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,אין כאן שום בורות וכל שאלה מתקבלת בברכה
      מהדקים לתבנית זערת כף או ידיים לחות.
      את השכבת העליונה של הקפצת מיישרים עם פלטה יחשרה או סכין ארוך או מרית את ציפוי השוקולד לא מיישרים פשוט שופכים מעל הקצפת ומזיזים את התבנית במעגלים עדי לעזור לשוקולד להגיע לכל הצדדים של העוגה

      מחק
  24. היי רויטל
    האם אפשר להקפיא את העוגה, ולמחרת לקחת לנסיעה קצרה? לא תיהרס לי?
    יש לי תבנית 24 עגולה אטומה, לא קפיצית יכולה להתאים?
    תודה על העוגות הנפלאות ומיוחדות שלך! ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה
      העוגה הזאת לא מתאימה להקפאה ממושכת כי בהפשרה יומא שהקצפת רכה אבל התחתית תהייה קשה מידי וקפואה.
      תבנית לא קפיצית אינה מתאימה לעוגה הזאת

      ועניתי לך לגבי עוגת הגבינה-שהיא כן מתאימה לדרישות שלך :-)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  25. היי רויטל ,
    אני די חדשה בענייני הקונדטוריה ,
    אפשר לאפות עוגה עם שקף ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קלרה
      המתכון הזה אינו עם אפייה
      אז אם את שואל על העוגה הזאת אין בעיה כי היא לא נכנסת לתנור בשום שלב
      באופן כללי שקף עשוי מפלסטיק ולכן מיועד רק לעוגות קרות ושמים את השקף רק לאחר אפיית הבסיס אם הבסיס של העוגה עובר אפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  26. בוקר טוב,
    בשישי עשיתי את העוגה וביום שבת בצהריים לא נשאר גרגר,
    עוגה מעולה קלה ומדהימה כל הכבוד ותודה

    השבמחק
  27. אפשר במקום וופלים ביסקווטים לוטוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. ביסקוויטים או עוגיות ישנו את היחס בין החומרים ולכן
      אם תפוררו את העוגיות דק תצא עיסה דביקה שקשה להתעסק איתה מבחינת חיתוך וכד'.
      כדאי לחתוך את העוגיות כלומר שברים בגודל בינוני ולא טחון אז אפשרי אבל בכמות גדולה יותר מהוופלים. כ- 300 גר' עוגיות
      בהצלחה

      מחק
  28. היי רויטל
    הכנתי את העוגה הזו כבר פעם ויצאה נהדר.
    רוצה להכין בתבנית 26 קפיצים, ראיתי שרשמת להגדיל בעשרים אחוז, אם אני לא רוצה עוד 20% שמנת מה אפשר לשים במקום?
    תודה יקירה
    טלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טלי
      לקצפת אין ממש תחליף:)
      את יכולה לעשות את העוגה יותר גבינתית ולהוסיף גבינת שמנת 5% שומן למשל
      הקרם חייב להיות יציב אחרת יהיה חוסר איזון בין המלית לתחתית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התשובה המהירה, האלטרנטיבה זה תבנית 22 לא קפיצית, מה לדעתך עדיף?

      מחק
    3. תכיני בתבנית קוטר 22 וזה יהיה מצוין:)

      מחק
  29. אפשר לוותר על ממרח נוגט? ואם לא אז מה אפשר לשים במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      כמות של 130 גר' במתכון ,ברור שאי אפשר לוותר עליה
      יש תפקיד לממרח הנוגט הוא עוזר לחבר ולאחד בין המרכיבים
      אפשר במקומו להשתמש בממרח שוקולד שאוהבים או בממרח חלבה או חמאת בוטנים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  30. אין דברים כאלה!! איזה רעיון אליפות, הולכת להכין אותה בפסח הקרוב :))

    השבמחק
  31. שאלה: לאחר ההכנה,האם לאחר מס' דקות ציפוי השוקולד נשאר נוזלי או מסמיך?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      הציפוי צריך להתייצב במקרר לפחות שעה-שעתיים או במקפיא שעה ורק לאחר מכן לשחרר מהתבנית
      רויטל

      מחק
  32. ההסבר מאוד ברור... והעוגה נראית מצויין.....

    השבמחק
  33. נראה סוףףף

    השבמחק
  34. רויטל שלום , העוגה עושה רושם טעים במיוחד .
    מהו ממרח נוגט ? האם אפשר להחליף אותו בחמאת בוטנים?תודה אילה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אילה
      ממרח נוגט הוא ממרח שמכינים מאגוזי לוז טחונים יחד עם סוכר,שמן וקקאו
      יש לו טעם מאוד ייחודי וטעים מאוד
      אפשר להחליפו בחמאת בוטנים אני ממליצה להחליפו בממרח נוטלה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  35. למה אי אפשר להדפיס מתכונים.תודה אתי

    השבמחק
  36. הכנתי לחג עם ריבועי ופלים של לואקר יצא פגז!

    השבמחק
  37. את מדהימה המתכונים שלך מאד ברורים ויפים למראה רק חבל שלא ניתן להדפסה חג שמח ומאושר

    השבמחק
  38. המתכון נראה מעולה! אבל אני צריכה אותה פרווה =\ את יודעת אם קרם קוקוס יכול לשמש תחליף לחלב במתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדן
      במקום חלב את יכולה להשתמש בחלב קוקוס -נוזל קוקוס זה בהחלט פרווה
      קרם קוקוס יותר מוצק ופחות מתאים להחליף חלב שהוא יותר דליל
      וכמובן יש עוד סוגי חלב שהם פרווה כמו חלב סויה,חלב שקדים,חלב אורז
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
    2. נראה ונשמע סוף הדרך !
      צריכה להכין כ- 20 קינוחים אישיים, האם להכפיל את הכמות או להכין 150% מהכמות לדעתך ?

      מחק
    3. תודה רבה
      מה גדול הכלים האישיים?
      העוגה כאן נעשתה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ממנה חותכים כ- 12 פרוסות יפות ונדיבות
      לכן כדי להגיע ל- 20 מנות אישיות כדאי להכין כמות כפולה של המתכון
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  39. הכנתי עם פצפוצי אורז במקום ופלים.
    אדווח איך יצא

    השבמחק
  40. באיזה כוס את משתמשת? חד פעמי לשתייה קרה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב
      ממש לא כוס חד פעמית
      רק כוס מידה בינלאומית המכילה 240 מ"ל או מד ליטר
      חג שמח ובהצלחה
      רויטך

      מחק
  41. העוגה נראת מעולה! אפשר להשתמש בשוקולית במקום בקקאו?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      השוקולית יותר מתוקה זה ישנה קצת את האיזון של המתיקות אני לא ממליצה להשתמש כאן בשוקולית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...