יום רביעי, 23 במאי 2012

קיש אישי במבחר מליות

קיש אישי במבחר מליות
 אותו עקרון כמו של קיש בתבנית טארט גדולה
זמן האפיה קצר יותר אך זמן ההכנה מתארך :-)








חומרים (לתבנית מיני מאפינס של 12 יח')

בצק פריך מלוח לתחתית הקיש

200 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
100 גר' חמאה
1 ביצה בגודל M
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

2-3 כפות קמח לקימוח משטח העבודה

 הכנת הבצק
  •  במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד. אני בדרך כלל מוסיפה כף אחת של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 דק'. בזמן הזה מכינים את המלית.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח,לא עבה מדי כדי שיהיה מקום למלית ובעזרת מיקד או כוס בקוטר שגדול ב-2 ס"מ מקוטר העיגול בתבנית קורצים עיגולים ומרפדים את השקעים. דוקרים עם מזלג את התחתית . אפשר לשמור במקרר עד לשלב המילוי או להקפיא.

מלית בצל  ואגוזי מלך
חומרים (ל - 12 יח' בערך)
3 בצלים בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות
25 גר' חמאה
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
1/2 כפית סוכר 
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
50 גר' גבינת צ'דר מגוררת
50 גר' טל העמק או עמק רגילה מגוררת
2 ביצים
אגוזי מלך שלמים לעיטור 


 

 אופן הכנה
  1. במחבת בינוני שמים בצל חתוך,חמאה,שמן ,סוכר מלח ופלפל. מאדים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד מתקבל צבע זהוב יפה (לשים לב לא לשרוף. צבע זהוב בהיר) לוקח משהו כמו 15-20 דק' להגיע לבצל רך וזהוב.
  2. להוסיף למחבת שמנת מתוקה ולתת לה להתבשל כשתי דקות. להוריד מהאש ולהעביר לקערה. לצנן מעט.
  3. להוסיף לתערובת הבצל והשמנת ביצים וגבינות. לערבב היטב ולמלא את קלתיות הקיש שהכנו קודם. לעטר עם אגוזי מלך שלמים כל קיש ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמתקבל מאפה זהוב. זמן אפיה כ- 20 עד 30 דק'.  אחר 5-10 דק לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.



מלית פלפלים בצבעים 
חומרים (ל - 12 יח' בערך)
3 פלפלים בצבעים שונים (כתום/צהוב,ירוק כהה,אדום)
1 כף שמן זית
50 גר' גבינת קשקבל מגוררת
50 גר' גבינה בלוגרית מגוררת עבה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור

אופן הכנה
  1. לשטוף היטב את הפלפלים ולחתוך לקוביות קטנות.
  2. במחבת רחבה לאדות את קוביות הפלפלים יחד עם כף שמן זית כ- 20 דק' על אש בינונית נמוכה,לא להגיע למצב שהפלפלים נשרפים. הם צריכים לאד חלק מהנפח שלה וכך לאיפרישו נוזלים בזמן האפיה. לצנן היטב.
  3. להוסיף לפלפלים גבינה בולגירת וגבינת קשקבל. לערבב היטב עם מזלג ולמלא את הקישים.
  4. לערבב שמנת מתוקה עם ביצים ,מלח ופלפל שחור ולשפוך בעדינות מעל תערובת הפלפלים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 עד 30 דק'. לאחר 5-10 דק לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.
מלית עשבי תיבול
חומרים (ל - 12 יח' בערך)
1/2 חב' עירית
1/2 חב' שמיר
4 בצלים ירוקים עם עלים דקים ויפים
100 גר' גבינה בולגרית מגוררת עבה
50 גר' גבינת קשקבל מגוררת
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור
אופן הכנה
  1. לשטוף היטב את עשבי התיבול (אני משרה בקערה עם מים וכך שוטפת מספר פעמים ומיבשת)  לקצוץ דק (עירית אני ממליצה לגזור עם מספרים זה ממש טוב.
  2. להוסיף לעשבי התיבול את הגבינות ולערבב היטב עם מזלג. למלא את השקעים.
  3. לטרוף יחד שמנת מתוקה,ביצים,מלח ופלפל. לשפוך בעדינות מעל מלית עשבי התיבול והגבינות
  4. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 עד 30 דק'. לאחר 5-10 דק לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.
מלית ברוקולי וגבינות
חומרים (ל - 12 יח' בערך)
400 גר' ברוקולי קפוא או 2 ראשי ברוקולי טרי
100 גר' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
50 גר' גבינת צ'דר מגוררת עבה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור
אופן הכנה
  1. ברוקולי טרי יש לבשל במים רותחים כ-5 דק' לסנן ולחתוך לחתיכות קטנות. ברוקולי קפוא יש להפשיר,לסחוט מעט מהמים (ממש להחזיק ביד ולמעוך מעט כדי שיצאו מהגבעולים המים) לחתוך לחתיכות קטנות.
  2. להוסיף לברוקולי גבינה בולגרית וצ'דר. לערבב היטב ולמלא את השקעים.
  3. לטרוף יחד שמנת מתוקה,ביצים מלח ופלפל שחור למזוג בעדינות מעל מלית הברוקולי.
  4. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 עד 30 דק'. לאחר 5-10 דק לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.
 

 

הערות והצעות
  • ניתן למלא את הקיש באיזו מלית שאוהבים. צריך לזכור שיש ירקות זקוקים לתהליך של בישול או אידוי לפני השימוש שלהם כמלית לקיש.
  • ניתן לשחק עם סוגי הגבינות לפי טעמכם האישי. 
  • שמנת מתוקה - אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% שומן ואז אני ממליצה לערבב פנימה כפית קמח לסמיכות
  • אפשר להקפיא את הקישים ולחמם בתנור כשמתחשק

87 תגובות:

  1. איזה יופיייייייייייייי

    קודם כל זה רעיון נהדר!
    זה מתאים מאד לארוח ואפשר להכין גם מגש עם טארטים בכל מיני מילויים.

    מאד מאד מצא חן בעיני דווקא המילוי הראשון!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ויני.
      הצילום הוא מאירוע שהכנתי לפני שנה להורי לכבוד יומולדת 60 ו-40 שנות נישואין. הכנתי המון קישים קטנים במגוון מליות (זה היה ארוח חלבי) ואנשים מאוד אהבו .
      מאוד נוח לאכול ככה ,להחזיק ביד כמו עוגית קטנה בלי להתעסק עם סכין ומזלג.
      אה..זה הטעם שאבא שלי אוהב.בצל ואגוזים הוא הקיש היחיד שאבא שלי מוכן לאכול:-)

      מחק
  2. שאפו על ההשקעה, יקירתי!
    נראה מיליון דולר,
    שווה ביותר את המאמץ,
    הבעיה שזה נעלם בשניות....חח
    אחלה מנות אישיות,
    תודה, מתכון נהדר, רויטל!
    שבועות נפלא לך ולמשפחה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירה. את כל כך צודקת זה נעלם בשניות וזה נכון לגבי כל ארוחה שאנחנו טורחות ומכינות.
      חג שמח ותודה רבה על המילים החמות
      רויטל

      מחק
  3. אני מוכנה לשבת על כל התבנית ולאכול אחד אחד אחד :))) נראה מעולה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך קריספינה. אנחנו באותו ראש:-)

      מחק
  4. את שמה קמח על התבנית כדי שלא ידבק?

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון,אני מפזרת מעט קמח על התבנית כדי שהבצק לא ידבק. מצאתי שזה עדיף על פני שימון התבנית בבצק פריך.

      מחק
  5. מקסים, כל כך יפה. אני תמיד מעדיפה קישים קטנים על אחד גדול.

    זה דורש אמנם השקעה אבל יותר אלגנטי.

    תודה וחג שמח

    השבמחק
  6. YYYY איזה יופי ואיזה מבחר.
    רעיונות נפלאים! מתכוונת לאמץ :)


    DUBIT1234

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לך וחג שבועות טעים ונעים:)

      מחק
  7. אוכל קטן תמיד נראה טוב יותר, תמיד. הקישים שלך נראים מקסימים.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה מגי
      אני איתך בנושא אוכל קטן:)

      מחק
  8. נראה מעולה אני מאמצת.

    השבמחק
  9. מומלץ מאוד!!! נחטפו מהצלחת!

    תודה ענקית! זהבית.

    השבמחק
    תשובות
    1. זהבית,תודה רבה לך שחזרת לספר ושמחה שאהבתם ♥

      מחק
  10. מגניב קל וכל כך טעים
    מרים

    השבמחק
  11. שלום קודם כל רציתי לציין שיש לך מתכונים טעמים ושאלתי היא אם עושים קישם אישים אחרי המילוי שמים עוד שכבת בצק תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה, המון תודה:)
      התשובה היא לא,אין צורך בעוד שכבת בצק. קיש לא סוגרים למעלה עם עוד בצק אלא הבצק הוא רק בתחתיתי ואז ושפכים מליץ עם ירקות מכל מני סוגים וגבינות/שמנת וביצים לפי המתכון של המלית וכך אופים וזה מה שיפה בקיש שרואים את המלית ולמעלה היא משחימה יפה יפה
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
  12. נראה משהו משהו ומיוחד!
    תודה לשיתוף!

    השבמחק
  13. ג'ולי ניקבסון11 בינואר 2013 בשעה 17:04

    ממש נראה טוב אני מאמצת

    השבמחק
  14. ג'ודי הלוחשת לאוכל2 במרץ 2013 בשעה 19:58

    מדהים!!! ממש ממש אהבתי. אני מאוד אוהבת להכין קישים אישיים. גם יפה וגם מאוד נוח לאכילה. אבהבתי את מגוון המליות שהצעת כאן. ביג לייק על ההשקעה!!

    השבמחק
  15. יצא מעדן פשוט טעים, עשיתי עם פלפלים צבעונים, פטריות ובצל מטוגן, תרד ונשאר לי טיפונת בצק ערבבתי גבינות עם טבעות זיתים יצא משגע.
    הקפאתי מיד כי זה לארוח בשישי.
    חייבת להחמיא ולומר שכל מתכון שלך הוא חויה, מתכון מדוייק בלי טריקים ושטיקים,
    הכמיות נכונות, המצרכים זמינים והתוצאה מאלפת.
    ישר כח!

    השבמחק
  16. נראה טעים ומגרה,אצלי יככבו בחג השבועות
    תודה על השיתוף

    השבמחק
  17. הי רויטל המקסימה! המון תודה על כל המתכונים המדהימים, רציתי לשאול באיזה תבניות בדיוק ניתן להכין את הקישים? התבנית שצילמת נראת אומנם תבנית מאפינס אך הקישים שיצאו לך בסוף גדולים יותר מגודל של מאפינס.......? אשמח לשמוע מה את מציעה? ואיזה אפשרויות קיימות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה.
      אני רוצה להסביר משהו,כשאופים בתבנית בגודל מסויים התוצאה מאותה תבנית תהייה בגודל של התבנית כלומר שאני אומרת ושמה צילום של תבנית עם הבצק בפנים ואחר כך מצלמת את המאפה המוכן ללא התבנית אין כאן עבודה בעיניים,זו באמת התוצאה הסופית.
      אני לא מכירה תבנית יותר קטנה ממיני מאפינס. זו האפשרות היחידה שאני יכולה להמליץ עלייה לקישים אישיים.
      בהצלחה בכל מקרה
      רויטל

      מחק
  18. את פשוט אלופה אין חי להב פלדה וו מה אני אמורה לעשות

    השבמחק
    תשובות
    1. עדיף להב פלדה אבל אפשר להכין את הבצק גם במיקסר או בלישה ידנית מהירה כי זה בצק פריך.
      בהצלחה:)

      מחק
  19. רויטל שלום,

    שמנת מתוקה זו שמנת רגילה שמקציפים או שמנת לבישול?
    ואם יש לך מתכון למילוי תירס

    כרמית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי כרמית,במקרה הזה ורק כאן למלית קיש אפשר גם להשתמש בשמנת מתוקה שהיא לבישול ויש בה אחוזי שומן נמוכים יחסית כי אין צורך להקציף אותה. אני מדברת על שמנת לבישול שהיא 10-15% שומן

      מלית תירס,הייתי מטגנת בצל אחד במעט שמן מוסיפה פחית תירס בשימוירם מסוננת או 350 גר 'תירס סנפרוסט מופש מטגנת יחד מוסיפה מעט חמאה,ולאחר כ- 10 דק 'בישול מסירה מהא שמצננת מוסיפה כ- 100 גר' עמק מגוררת ואפשר גם בולגרית מגוררת לפי הטעם בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה ורוטב שמנת כמו בשאר המליות כאן למעלה
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  20. תודה רבה, אין עליך את אלופה.
    שיהיה חג שבועות שמח, טעים בטוח יהיה....
    איזה כיף למי שחוגג איתך בטח כמה מטעמים יהיו על השולחן.

    השבמחק
  21. היי רויטל
    תודה רבה,
    אני מחפשת לעשות קישים לפיקניק (ככה שזה יותר מידיי לעשות אותם אישיים),
    אבל עדיין להשתמש במליות שהצעת.
    איך אני ממירה את הכמויות לתבנית של 26'?
    שירי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירי, כמות הבצק במתכון מתאימה לתבנית 26. אם את רוצה בצק יותר עבה את יכולה להגדיל את כמות החומרים ב-20% לדעתי הכמות הזאת מספיקה. לשים לב לרפד היטב את הבצק לדפנוץ
      המליות בכמויות מתאימות לתבנית פאי בקוטר 24 ולכן יש להגדיל כל כמות ב- 20% ולא יותר אחרת יגלוש לך כל העסק מהתבנית וזה לא כייף:)
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  22. היי רויטל,
    האתר שלך מקסים והכנתי ממנו המון מתכונים..
    ברצוני לשאול אותך, אני מתארחת בשבועות ורציתי להכין את הקישים, אבל בכמות משולשת..
    כיצד אוכל לעשות זאת?
    תודה וחג שמח,
    דלית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דלית, פשוט להכפיל בשלוש את כמויות הבצק.
      מבחינת מליות,שמכינים כמות גדולה אפשר להכין כמה סוגים של מליות וזה יהייה ממש יפה וטעים להגשה חגיגית
      אם יש לך שאלה בנושא יותר ממוקדת אני כאן

      מחק
  23. הי רויטל
    אהבתי מאוד את המתכון, הכנתי לארוחת החג קיש ברוקולי בתבנית פאי ארוכה ועוד 12 יח' קטנות בתבנית מאפינס עם פלפלים בשני צבעים,
    המתכון נהדר !! הבצק פשוט מושלם! נוח לעבודה ולא שמן מידי.
    המתכון הבא שאני מתכננת להכין הוא עוגת שוקולד עם שכבה של קוקוס באמצע,
    תודה
    נוגה

    השבמחק
  24. הי רויטל
    חולה על קישים קטנים. רציתי לדעת מה קוטר של שקע מתבנית השקעים בה השתמשת. יש לי תבנית ובה 25 שקעים כ 4.5 ס"מ כל שקע.

    השבמחק
  25. רויטל שלום, ברצוני לדעת האם ניתן לאפות את הקישים להקפיא וכאשר רוצים לאכול מוצאים מביאים לטמפ' החדר מחממים ואוכלים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      זה בסדר גמור להקפיא את הקישים,בקופסא אטומה או עטופים היטב
      אפשר להפשיר במקרר (לא מביאים לטמפ' החדר כי זה מוצר חלבי) ולחמם בתנור
      חימום בתנור בטמפ' של 180 מעלות כחצי שעה עדיף מחצית מהזמן לכסות בנייר אפייה או נייר כסף ומחצית מהזמן ללא כיסוי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. חצי שעה חימום לא הרבה מיידי? האם זה יוצא טוב ברמה לאירוח?

      מחק
    3. עניתי לך תשובה מאוד מפורטת
      את לא חייבת לקבל את הצעתי.
      אני מארחת המון עם קישים אישיים יוצא מוצלח ביותר
      והערה: לכל תנור יש את רמת החימום שלו עם סטייות בטמפ'. לכן בכל מקרה את צריכה לבדוק לאחר 15 דק' שהקישים בתנור מכוסים ,מסירה את הכיסוי ובודקת אם הקיש התחמם בפנים בעזרת סכין אם לא חם מספיק ממשיכה לחמם ובודקת כל כמה דק'.

      מחק
    4. המון תודה.

      מחק
  26. שלום לך את יכולה לרשום לי מתכון של קיש בטטה. וגם אחזה תבנית השתמשת של מאפינס?? יש גדלים או גודל אחיד? אשמח לתשובה נתנאלה.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום נתנאלה
      יש כאן בבלוג מתכון לקיש בטטה,כנסי אליו דרך אינדקס המתכונים
      השתמשתי בתבנית מאפינס שמכילה 1/4 כוס זו התבנית הבינונית לא הגדולה (הגדולה מכילה 1/2 כוס) כפי שרואים בתמונות כאן.
      רויטל

      מחק
  27. http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1819
    שלום רויטל
    העלתי תמונה בפורום אוכל כשר עם קישור למתכון
    אשמח אם תראי.
    נוגה

    השבמחק
  28. אפשר להכין גם בתבניות מאפינס מסיליקון?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי לאפות בצק פריך בתבנית סיליקון
      באופן אישי אני לא אוהבת לאפות בצק פריך בסיליקון בגלל שהאפייה בסיליקון שונה מתבנית רגילה מבחינת פיזור חום.

      מחק
  29. בוקר טוב רויטל אשמח לעזרתך
    השארתי במקרר מחצית מכמות הבצק שנותרה לי לאחר שהכנתי קיש אחד בתבנית ארוכה, הבצק השחיר לאחר יומיים. האם את יודעת למה?
    תודה
    נוגה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נוגה
      כן אני יודעת למה.
      בצק לקיש לא שומרים במקרר,בטח שלא יומיים.
      יש משהו בהרכב החומרים בו שמצריך שימוש מיידי ואם לא הוא מעלה סוג של עובש ואסור להשתמש בו.
      אם לא משתמשים בבצק באופן מיידי רצוי לרדד אותו לתבנית ולהקפיא אחרי שהוא כבר בתבנית. ובמקפיא עטוף הבצק יישמר כחודש.
      רויטל

      מחק
  30. תודה רויטל
    אזרוק את זה לפח, בפעם הבאה באמת ארדד ואקפיא בתבנית.
    כשארצה להכין האם הבצק צריך הפשרה או למזוג את המלית לבצק הקפוא ולאפות?
    תודה
    נוגה

    השבמחק
    תשובות
    1. פעם הבאה, את יכולה להוציא מהמקפיא ולהעביר למקרר ,עדיף הפשרה איטית במקרר הבצק יכול להיות גם חצי קפוא כאשר ממלאים אותו במלית שרוצים. ואז לאפייה:)

      מחק
  31. היי רויטל,
    יש לי בצק פסטה בטעם תרד של מעדנות (יש לה מתכון מעולה של לזניה שהשתמשת בו).
    לדעתך הוא יתאים לקישים ?

    השבמחק
  32. היי רויטל,
    האם לדעתך אפשר לעשות את הקישים האלו עם הבצק פסטה המוכן של מעדנות?
    יש לי את הבצק בטעם תרד ואני רוצה להיפטר ממנו לפני פסח

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר,אבל זה לא יצא כמו עם הבצק הפריך הרגיל של הקיש
      אפשר פשוט להכין לזנייה עם אחת המליות של הקיש ולהוסיף קצת יותר נוזלים כדי שלא יצא יבש,נוזלים הכוונה לרוטב שמנת ביצים ששופכים מעל הקיש
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  33. כ"כ צבעוני ויפה ובטוח גם טעים..תודה
    מיכל

    השבמחק
  34. שאלה , אפשר להכין את הקישים הללו במנג'טים כמו של מאפינס? מדובר על אילו מנייר חום העמיד.

    תודה מראש.

    השבמחק
    תשובות
    1. רק אם מדובר בקרטון קשיח ועמיד שיוכל להחזיק את הבצק עם המלית
      יש כאלה דקים שפשוט לא יעמדו בעומס וחבל..

      מחק
  35. שאלה נוספת על המנג'טים, לדעתך אפשר גם לוותר על הבצק ולהכין את המילואים האילו בלי?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לוותר על הצק משמע להכין פשטידה ואז מדובר במתכון שונה לגמרי:)
      המליות אינן יציבות ומתאימות להיאפות רק בתוך קלתית בצק

      רויטל

      מחק
  36. אני בדיוק בשלב הכנת הבצק, האם כוס וחצי קמח זה לא מעט?
    הבצק נהיה לי מאוד שומני?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. המתכון מאוד מדויק
      מדובר בבצק פריך אם הוא נהייה שומני זה אומר שלשת אותו יותר מידי זמן בידיים
      עם בצק פריך צריך לעבוד במהירות. האם הכנת אוות במעבד מזון?
      רויטל

      מחק
    2. כן הכנתי אותו במעבד מזון- ממש כמה שניות (חשוב לציין כי הקפדתי על כמות מדויקת כפי שציינת במתכון).
      לא הייתה אפשרות לעבוד עם הבצק , הוספתי בערך חצי כוס קמח וזה הרבה יותר טוב

      מחק
    3. אם לא הייתה אפשרות לעבוד עם הבצק אז משהו לא עשית נכון
      ועוד קמח יגרום לבצק לאחר האפייה מרקם שונה מזה שבמתכון.

      מחק
  37. שאלה נוספת אם אפשר,
    איך את מצליחה לרדד את הבצק מבלי שיתפרק ?
    כמו כן, תני איזה טיפ איך את מרדדת את הבצק לצורת מלבן מושלמת ? (כפי שבתמונה)

    השבמחק
    תשובות
    1. הבצק אחיד,תראי בצילומים
      אם הוא מתפרק לך זה בגלל שהוספת עוד קמח. משהו לא נכון בדרך שהכנת אותו ואני לא יודעת בדיוק מה כי לא הייתי ליד בתהליך ההכנה
      מדובר בבצק פריך בסיסי. לאחר ההכנה במעבד מזון מגבשים אותו לכדור בעזרת הידיים במהירות ושמים במקרר כדי לעזור לו להתגבש ולנוח
      הרידוד נעשה על משטח מקומח מניחים את הבצק על המשטח מקמחים ממש מעט ובעזרת המערוך מרדדים למעלה ולמטה בעדינות,לא בלחיצות חזקות עד שמתקבל ריבוע או מלבן באותו העובי,לא דק מידי ולא עבה מידי
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התשובה המפורטת :)

      מחק
    3. אני מנסה לחשוב על השלבים בהכנת הבצק ולנסות לנתח מה עשיתי לא בסדר (למרות שזה לא אמור להיות כזה מורכב:)

      הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה שחיממתי את החמאה במיקרו והיא רתחה לי בזמן שהכנתי אותה למעבד המזון ביחד עם שאר המצרכים, זה יכול להיות קשור???? :)

      מחק
    4. חבל שעשית את זה.. בצק פריך הכלל הכי בסיסי שלו הוא חמאה קרה.
      למה חממת את החמאה? זה לא חלק מהתהליך הכנת הבצק. זה הורס את הבצק לגמרי
      בגלל זה היית צריכה עוד קמח ובגלל זה הבצק היה שומני
      טוב..מה שהיה כבר לא ניתן לתקן
      אך תזכרי לפעם הבאה בצק פריך - חמאה קרה.
      רויטל

      מחק
    5. אז לפחות עלינו על הטעות :)
      כי החמאה הייתה ממש קפואה ורציתי לייעל את הזמן אז הכנסתי אותה למיקרוגל במקום להמתין שתתקרר בטמפרטורת החדר.
      טעות, טועים, טעינו :)))

      מחק
  38. היי רויטל האם תוכלי לתת לי מתכון למילוי פרווה כמו למשל מילוי מפטריות כדי שאוכל להכין לארוחת החג? ותודה על המתכונים הנפלאים

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      למלית פרווה אני מציעה לך להשתמש בשמנת צמחית ,יש גבינות טבעוניות אם את רוצה מלית עשירה וכמובן להשתמש בעשבי תיבול כדי להעשיר את הטעם
      חג שמח ושנה טובה
      רויטל

      מחק
  39. שלום
    הכנתי את הקישים יצאו נהדרים, רק שאנחנו לא ככ אוהבים את השמנת המתוקה במילוי, במה ניתן להחליף אותה ? למשל באשל אן גיל או גבינה לבנה - זה אפשרי
    אשמח לדעת
    חג שמח ושנה טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      שמנת מתוקה היא הבסיס לכל סוגי הקיש. קוראים לזה רוטב רויאל והוא מורכב משמנת מתוקה וביצים
      אשל/גבינה וכדומה לא יניבו מרקם או טעם מתאימים לקיש אלא יותר כמו פשטידה,אם זה טעים לכם ומתאים למרקם שאתם אוהבים אז תנסי הרכבים שונים של גבינה/אשל יוגורט ותראי מה טעים לכם זה כבר לבנות מתכון חדש:)
      בהצלחה ושנה טובה
      רויטל

      מחק
  40. תודה רבה על התשובה המהירה

    השבמחק
  41. היי רויטל,
    זה נראה מקסים
    אני מעוניינת להכין למחר ליום הולדת של הבת שלי. אפשר להכין מהיום או שעדיף מחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רותם
      את יכולה להכין היום את הקישים. לאחסן בקופסה אטומה במקרר ולחמם בתנור (רצוי מכוסה חלק מהזמן כדי שלא יישרף בחלק העליון) בחום של 170-180 מעלות
      מזל טוב ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  42. האם לא עדיף לאפות את הבצק אפייה עיוורת לפני ששמים את המילוי?

    השבמחק
  43. היי
    אני מעוניינת לעשות את הקיש בצל שלך אבל בתבנית פיירקס עגולה.
    אפשרי?
    במידה וכן, האם בכמויות הרשומות כאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דיקלה
      אם התבנית שלך בקוטר 24 ס"מ אז אותן כמויות בדיוק
      אם התבנית בקוטר 26 ס"מ יש להוסיף 20% לכמות החומריים במתכון - כל החומרים הבצק והמלית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  44. נראה מעולה!!, יש לי אירוע חלבי עם 35 איש, ואני רוצה להכין לכל אחד 3 סוגים, אני חייבת בשביל זה להתכונן מראש, כמה זמן אוכל להכין מראש? לשמור במקפיא? או במקרר?

    השבמחק
  45. שאלה- האם אפשר לשתמש גם בקמח מלא?

    השבמחק
  46. היי, רוצה להכין את הקישים. ייצא טוב בתבניות מאפינס ח"פ מאלומיניום? קוטר של 7.5 ס"מ זה מתאים?
    תודה!

    השבמחק
  47. שלום.האם אפשר לשים שמן בבצק במקום חמאה? איזה מילוי פרוה תוכלי להציע?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום צילה
      אי אפשר לשים שמן במקום חמאה. לפרווה משתמשים במרגרינה
      לגבי מלית פרווה ניתן להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית רק לקחת בחשבון שיש לה טעם מעט מתקתק
      ויש היום תחלפי גבינות טבעוניים שיכולים להחליף את הגבינות החלביות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...