יום חמישי, 8 בדצמבר 2011

עוגת קלמנטינות/תפוזים - גבוהה ריחנית וחורפית

עוגת קלמנטינות היא עוגת חורף נפלאה, רכה וגבוהה. חשוב להקפיד על תבנית  מתאימה,סיר פלא מהסוג הגבוה  או כל תבנית קוגלהוף אחרת שמתאימה לעוגה בקוטר 28".


חומרים
6 ביצים מופרדות (בגודל M)
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
2 שקיות סוכר וניל
200 מ"ל מיץ קלמנטינות טרי או מיץ תפוזים (3/4 כוס ועוד 2 כפות)
100 מ"ל שמן (1/3 כוס ועוד 2 כפות)
280 גר' קמח (2 כוסות)
70 גר' קורנפלור (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפיה

2 כפות אבקת סוכר - לזריה על העוגה לאחר האפיה והצינון.


אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן היטב את התבנית ולקמח אותה.
  2. לערבב יחד מיץ קלמנטינות,שמן וחלמונים.
  3. להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה סוכר יחד עם סוכר הוניל להקציף לקצף יציב.
  4. לנפות יחד קמח,קורנפלור ואבקת אפיה.
  5. להוסיף לתערובת החלבונים המוקצפים את תערובת הנוזלים (מיץ,שמן וחלמונים) לקפל בעדינות.
    לאחר מכם לקפל פנימה את תערובת הקמח והקורנפלור בהדרגה ובעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
  6. להעביר לתבנית את התערובת ולאפות כ-50 דק' ,במידה והחלק העליון של העוגה משחים במהירות ניתן להניח מעל נייר אפיה או נייר כסף בעדינות.
  7. לאחר שהוצאנו את העוגה (מבחן הקיסם היבש). לעבור עם סכין לא משונן מסביב לדפנות ולתת לעוגה להתקרר לפחות 20 דק'  לפני שמעבירים לצלחת הגשה. כשהעוגה קרה לגמרי,לזרות מעל את אבקת הסוכר בעזרת מסננת.




28 תגובות:

  1. נראת מעולה
    אילנית12

    השבמחק
  2. העוגה פשוט ניראית מדהים!!

    השבמחק
  3. תודה ויני,איזה כיף לקבל מחמאה ממך :-)

    השבמחק
  4. אם יש לי תבנית 26 - איך אוכל להתאם את המתכון שיתאים?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ורד. לתבנית 26" גבוהה המתכון יכול להתאים. אך אם היא אינה גבוהה אני ממליצה להכין 2/3 מתכון. כלומר להפחית ב-1/3 את כמות החומרים.
      רויטל

      מחק
    2. או שאת יכולה לעשות את הכמות המדוייקת למלא את התבנית ואת שאר המסה למלא בתבנית של קאפקייק. זה מה שאני עשיתי רק האפיה של הקאפקייק זמן קצר יותר

      מחק
  5. במה אפשר להשתמש במקום הקונפלור?


    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,התפקיד של הקורנפלור בעוגה הוא לעדן אותה,היא יוצאת ככה במרקם יותר עדים ורך.
      אפשר במקום לשים קמח באותה הכמות.

      מחק
  6. עוגה מדהימה , וכ"כ מזכירה לי טעמי ילדות ובית .... בימים שעוד לא

    ידעו האמהות שלנו מה שאנו יודעות היום .... ואלו היו העוגות של פעם , לעיתים עם קקאו והנה יש עוגת שיש , או בתוספת קוקוס ...

    זו גם הייתה העוגה האולטימטיבית לערב כיפור לתחילת הצום עם כוס התה המהבילה ... כמו כן הביס הראשון עם צאת החג ותום הצום ......

    המון זכרונות מתרוצצים בראשי ומודה לך על כך ....

    עוגה יפה קלילה ומרשימה .

    שרית-ב


    השבמחק
  7. מעוררת תאבון...

    השבמחק
  8. הוספתי שוקולד צ'יפס...

    השבמחק
  9. היי,, שבת שלום...
    השבוע הכנתי את העוגה ויצא מעולה :)
    היום הכנתי שוב ובמקום תפוזים שמתי בננות ויצאה עוגת בננה מעולה ! מומלץ בחום...

    השבמחק
  10. היי אפשר להוסיף בשליש העוגה קקאו ולעשות עוגת שיש?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורנה
      בטח שאפשר :)
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
  11. מדהימה! יש לי עץ קלמנטינות בבית ואני גם מכינה עוגת תפוזים מקלמנטינות. האמת היא שהטעם עוצמתי יותר (לפחות כך נראה לי).

    השבמחק
  12. לאה, האם אפשר להפוך על בקבוק בתום האפיה? ואז לא לשמן את התבנית כדי שהעוגה לא תיפול?
    תןדה לאה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לאה
      אני לא הופכת את העוגה על בקבוק. העוגה לא נופלת הרבה אם היא אפוייה כמו שצריך
      אם העוגה לא נאפתה מספיק זמן - היא תיפול בגובה
      אם הקצפת החלבונים לא היתה טובה - העוגה תיפול
      יש כל מני סיבות שבגללן העוגה מאבדת מהגובה שלה
      אם פותחים את התנור במהלך החצי שעה הראשונה של האפייה זה פוגע בתהליך
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. אני מאוהבת בבלוג שלך��
    תענוג לראות מתכון מפורט כמו שצריך

    השבמחק
  14. זה נאפה בסיר פלא?
    אפשר בתבניות אלומיניום?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני אופה את העוגה בסיר פלא בקוטר 26 ס" ובגובה 12 ס"מ
      אם תבנית אלומניום אז זאת הגדולה ביותר ולשים לב לזמן האפייה כי זה ישתנה בגלל ההבדל בתבניות
      בהצלחה וחתימה טובה
      רויטל

      מחק
  15. חייבים להרציף?

    השבמחק
    תשובות
    1. ברור שחייבים להקציף
      בלי הקצפה זו לא תהייה עוגת טורט
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. העוגה נראית נפלא מחר לעבודה אדווח אחר כך

    השבמחק
  17. נראת מעולה....למה תמיד לי היא נופלת בסיום האפלה????? טיפ לאיך היא נשארת גבוהה תתקבל בברכה
    חג שמח😊

    השבמחק
  18. אנונימי.
    איך אני אופה את העוגה על גז בסיר פלא ?

    השבמחק
  19. במקום 6 ביצים M אפשר 5 ביצים גודל L??

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...